Grove rundstykker med müsli

Disse rundstykkene er mettende og smaker godt både med pålegg og som tilbehør til f.eks. blomkålsuppe.

4 dl kefir 

5 dl vann 

2 ss rapsolje 

50 g gjær 

1 ts salt 

350 g hvetemel 

350 g sammalt hvete grovt 

3 dl havregryn lettkokte 

200 g sammalt rug grovt 

50 g linfrø 

150 g hakkede hasselnøtter 

100 g tørket aprikos 

150 g rosiner

Elt godt sammen. Om deigen er før tørr eller våt, justeres dette med vann eller mer hvetemel.

La deigen hvile tildekket i minimum 2 timer. Bak ut rundstykker og la dem hvile under håndkle i 1 time til.

Stekes på 200 grader i 12-15 minutter. Smaker nydelig med syltetøy, prim eller smør og brunost. Kan gjerne fryses.

 

 

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg