Bidos er samenes nasjonalrett. Det smaker kjempegodt og vi bruker det ofte som søndagsmiddag. Denne porsjonen er passe til 4, men jeg lager ofte dobbel porsjon, så har vi restemiddag på mandag. Om du ikke får tak i margbein av rein, kan du bruke margbein av okse eller viltfond, som du smaker til med på slutten av koketiden. Det blir ikke helt det samme, men smaker fortsatt nydelig.
500 g reinsdyrskav
300 g margbein av rein
1.2 l vann
1 løk i strimler
3 gulrøtter i terninger
10 poteter i terninger
1 kålrot i terninger
1/2 purre i strimler
1 kvast frisk timian
1 laurbærblad
1/2 ts reven muskatnøtt
Salt og pepper
Fres løken i litt olje eller smør til den blir blank og myk.
Legg i reinsdyrskav og margbein. Hell over vann og kok opp sammen med laurbærblad og timiankvast. Skum av og la gryten trekke på svak varme i ca. 1 time.
Tilsett poteter, purre, gulrot, kålrot og revet muskatnøtt. Kok suppen videre til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper. Serveres med godt brød eller flatbrød.
Skal det ikke være poteter til
Hei, Jo det skal det og de er på bildet mitt også, men jeg glemte å skrive dem i oppskriften. Takk for tilbakemelding 😊