Jeg har ikke vokst opp med kålruletter, men mannen i huset har det som en av sine barndomsfavoritter. Du kan velge om du vil servere den med brun, hvit eller tomatsaus, men vi har valgt en gammeldags, brun saus.
1 hodekål, savoykål eller kinakål (12 stk. middels store blader)
Kjøttfarse:
250 g karbonadedeig
250 medisterfarse
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts allehånde
1/2 ts muskat
1/2 ts ingefær
2 1/2 ss potetmel
2 dl melk
Elt alle ingrediensene til farsen godt sammen i en kjøkkenmaskin.
Kok opp lettsaltet vann og legg kålbladene i det kokende vannet i 2-3 min. Legg dem over i kaldt vann og deretter på et klede så vannet renner av. Skjær av den tykke nederste midtstilken, for å gjøre det lettere å pakke inn kjøttfarsen.
Legg ca. 2 ss kjøttfarse på hvert kålblad. Brett kålen rundt fyllet og knyt hyssing rundt så de holder seg sammen under trekkingen.
La rulettene trekke i kokende vann, tilsatt litt oksefond i 15-20 minutter. Ta opp kålrulettene, og la dem renne godt av seg.
Server med saus, kokte poteter og gulrøtter. Du finner oppskrift på skikkelig gammeldags, brun saus her:
http://aperitivomat.blogg.no/1505452997_gammeldags_brun_saus.html
Dette har jeg aldri smakt. Men det ser ut som det er veldig godt 🙂 Dette må jeg jammen meg prøve en dag 🙂 Takk for oppskriften 🙂
due: Bare hyggelig. Det er veldig godt. Ønsker deg en fin dag ??