Maten fra Myanmar er spennende. De blander smaker fra flere av landene rundt seg. I tillegg er de kjent for veldig sunn mat. Jeg kan anbefale disse grillspydene. De kan også lages i ovnen på 200 grader, men da får de ikke den deilige grillede smaken.
6 stk kyllingfileter
Marinade:
0,5 ts gurkemeie
1 ts chilipulver
0,5 ts kanel
0,5 ts allehånde
1 ts salt
3 ss olje
6 stk finhakket sjalottløk
2,5 cm ingefær
2 fedd hvitløk, presset
1 stk finhakket, rød chili
2,5 ts garam masala
Saften av 1 lime
Skjær kyllingfiletene i lange, tynne strimler. Bland ingrediensene til marinaden i en bolle. Legg i kyllingstrimlene og gni inn krydderet. La kjøttet marinere i et par timer eller gjerne natten over. Tre kyllingstrimlene på grillspyd, og legg dem på grillen i 5-10 minutter, til de er stekt. Snu litt på grillspydene under grillingen. Server med en deilig salat fra Myanmar, som du finner oppskrift på her:
http://aperitivomat.blogg.no/1502464742_salat_fra_myanmar.html