Det vanligste til vilt er en viltsaus, men hvorfor ikke variere med litt nye smaker. Her har jeg laget en saus med blåskimmelost i.
Sausen:
2 finhakkede løk
1 pakke sjampinjong eller helst kantareller, om du får tak i
2 ss smør
2 laurbærblader
3 dl hvitvin
2 ss viltfond
150 g blåskimmelost
5 dl fløte
1 ss cognac
Løken og soppen brunes godt i smør. Tilsett hvitvin og laurbærblader og la det koke inn til grøtkonsistens. Tilsett fløte, viltfond, cognac og osten. Kok i noen minutter, til sausen får fin konsistens.
Oppskrift på bakte perlepoteter finner du her:
http://aperitivomat.blogg.no/1489498085_bakte_perlepoteter.html
Reinsdyrfileten saltes og pepres og brunes raskt i grillen og legges deretter høyere opp i grillen i ca. 5 minutter. Pass på at den fortsatt er rød/rosa.
Pyntes med urter og serveres med f.eks. brokkoli, blomkål, eller rosenkål.
SÅ nydelig og god maten så ut! 🙂 Spesielt sausen! 🙂
elisebr: Takk, smakte nydelig ??