Indrefilet av reinsdyr med bakte perlepoteter og saus med sopp og blåskimmelost

Det vanligste til vilt er en viltsaus, men hvorfor ikke variere med litt nye smaker. Her har jeg laget en saus med blåskimmelost i.

Sausen:

2 finhakkede løk

1 pakke sjampinjong eller helst kantareller, om du får tak i

2 ss smør

2 laurbærblader

3 dl hvitvin

2 ss viltfond

150 g blåskimmelost

5 dl fløte

1 ss cognac

Løken og soppen brunes godt i smør. Tilsett hvitvin og laurbærblader og la det koke inn til grøtkonsistens. Tilsett fløte, viltfond, cognac og osten. Kok i noen minutter, til sausen får fin konsistens.

  

Oppskrift på bakte perlepoteter finner du her:

http://aperitivomat.blogg.no/1489498085_bakte_perlepoteter.html

Reinsdyrfileten saltes og pepres og brunes raskt i grillen og legges deretter høyere opp i grillen i ca. 5 minutter. Pass på at den fortsatt er rød/rosa.

Pyntes med urter og serveres med f.eks. brokkoli, blomkål, eller rosenkål.

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg