Denne lasagnen har jeg tatt helt ut av eget hode, uten inspirasjon fra noe sted, men den smaker skikkelig godt.
2 finhakkede løk
500 g lammekjøttdeig
1 boks hakkede tomater (helst Mutti)
2 gulrøtter i små terninger
4 finhakkede soltørka tomater
4 finhakkede marinerte artisjokkhjerterter
1 laurbærblad
1 kanelbark
1 ss kyllingfond
1 ss tzatzikikrydder
1 ts pepper
1 kvast oregano
2 finhakkede fedd hvitløk
6 lasagneplater
1 glass fetaost
1 pk reven ost
Brun lammekjøttdeigen sammen med løken i litt av oljen fra fetaosten. Tilsett gulrøtter, hakkede tomater, finhakkede soltørka tomater, artisjokk, laurbærblad, kanelbark, oregano, kyllingfond, hvitløk og krydder. La det småkoke i 1 time.
Legg litt av kjøttsausen i bunnen av en ildfast form. Legg på halvparten av fetaostterningene. Legg på 3 lasagneplater og deretter mer saus, nytt lag med lasagneplater og deretter resten av sausen. Strø ost på toppen og stikk resten av fetaosten innimellom den revne osten. Stekes langt ned i ovnen på 180 grader i ca. 45 minutter, til osten har fått fin farge.
Serveres med gresk salat og tzatziki.
Du finner oppskrift på gresk salat her:
http://aperitivomat.blogg.no/1478240275_mossaka__gresk_kosema.html
Tzatziki finner du oppskrift på her:
http://aperitivomat.blogg.no/1469019110_solskinn_og_sommerfer.html
Dette hørtes veldig godt ut!