Denne retten smaker godt og er i tillegg rask å lage. Om du får rester, smaker det godt i matboksen neste dag. Denne oppskriften er nok til 4 personer.
600 g laksefilet
2 ss soyasaus
150 g sukkererter
1 bunt vårløk
2 røde chilier
200 g eggnudler
1 neve cashewnøtter
1 bunt koriander
Sausen:
8 ts sesamolje
4 ss peanøttsmør
2 ss revet ingefær
Saften av 2 lime
6 ss soyasaus
4 ss ketap manis (søt soyasaus)
Rør sammen ingrediensene til sausen.
Del sukkerertene i fire på skrå. Finsnitt vårløken og finhakk chilien.
Tilbered nudlene som beskrevet på pakken.
Legg laksen i en ildfast form, rislet med olje. Krydre den med pepper og drypp over to spiseskjeer soyasaus. Bak laksen i ovnen ved 180 grader i 10 minutter, laksen skal ikke være helt gjennomstekt.
Fres vårløk og chili i litt olje over høy varme under omrøring. Tilsett sukkerertene og fres videre i 1 minutt. Ha nudlene i en bolle og bland inn to tredjedeler av sausen, grønnsakene og laksen (flak den opp i mindre biter). Dryss over hakket koriander og cashew, server resten av sausen ved siden av.