Thainudler med laks

Denne retten smaker godt og er i tillegg rask å lage. Om du får rester, smaker det godt i matboksen neste dag. Denne oppskriften er nok til 4 personer.


600 g laksefilet

2 ss soyasaus

150 g sukkererter

1 bunt vårløk

2 røde chilier

200 g eggnudler

1 neve cashewnøtter

1 bunt koriander

 

Sausen:

8 ts sesamolje

4 ss peanøttsmør

2 ss revet ingefær

Saften av 2 lime

6 ss  soyasaus

4 ss ketap manis (søt soyasaus)

 

Rør sammen ingrediensene til sausen.

Del sukkerertene i fire på skrå. Finsnitt vårløken og finhakk chilien.

Tilbered nudlene som beskrevet på pakken.

Legg laksen i en ildfast form, rislet med olje. Krydre den med pepper og drypp over to spiseskjeer soyasaus. Bak laksen i ovnen ved 180 grader i 10 minutter, laksen skal ikke være helt gjennomstekt.

Fres vårløk og chili i litt olje over høy varme under omrøring. Tilsett sukkerertene og fres videre i 1 minutt. Ha nudlene i en bolle og bland inn to tredjedeler av sausen, grønnsakene og laksen (flak den opp i mindre biter). Dryss over hakket koriander og cashew, server resten av sausen ved siden av.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg