Karibisk kylling

Karibia består av mange små og litt større øyer og øyland, som f.eks. Haiti, Jamaica og Cuba. Siden de har et tropisk klima, vokser det masse spennende vekster der. De fleste av dem har vi ikke engang tilgang til i Norge, så vi får lage denne deilige retten med noe vi har tilgjengelig. Siden rom er produsert nesten over alt i Karibia, synes jeg det er på sin plass å bruke litt av den i maten også. Alkoholen blir borte i varmebehandlingen, så kun smaken blir igjen i maten.

Denne oppskriften er passe til 4 personer.

4 kyllingfileter

1 dl hvit rom

4 ss limesaft

4 ss flytende honning

2 finhakkede, røde chili

Alt blandes i en pose og står i kjøleskapet til neste dag. Da tas kylingen ut av marinaden og stekes i en blanding av 3 ss smør og 3 ss sukker. Om du har mulighet, legges de et par minutter på grillen tilslutt.

 

Salaten lages av:

1 mango i terninger

1 ananas i terninger

1 banan i skiver

Bland inn bananen rett før serving, så den ikke blir brun.

 

Sausen lages av:

1 boks kokosmelk

1 liten boks kokoskrem

3 ss kyllingfond

2 ss soyasaus

4 ss hvit rom (du kan bruke av marinaden fra kyllingen)

Salt

Pepper

Maisenna

Bland kokosmelk, kokoskrem, kyllingfond, soyasaus og rom i en kjele. Tilsett stekesjyen fra kyllingen. La det koke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Jevne sausen med maisenna, til du er fornøyd med konsistensen.

Kok ris på vanlig måte, men bytt ut halvparten av vannet med kokosmelk.

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg