Jeg har vokst opp med blåskjell, men siden vi bodde i innlandet, var de hermetiske. Etter jeg ble eldre, oppdaget jeg hvor fantastiske de er når de er ferske. De smaker aller best når de er selvplukket, men du får kjøpt flotte blåskjell i nett i fiskedisken.
2 kg ferske blåskjell
2 dl hvitvin
6 båt hakket hvitløk
2 finhakkede løk
6 ss olivenolje
2 finhakkede chili
2 ss hakket bladpersille
Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg selv om du kakker på dem og skjell som er skadet.
Fres finhakket løk og hvitløk i olivenolje i en gryte. Tilsett chili, blåskjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
Bland inn persille og server med godt brød.
Du finner oppskrift på kjemprgode baguetter her:
http://aperitivomat.blogg.no/1472211306_baguetter.html