Laksesuppe

Hjemmelaget fiskesuppe smaker mye bedre enn posesupper og det er slett ikke vanskelig eller spesielt tidkrevende. Denne oppskriften er passe til 4 personer.


1 finhakket løk

2 ss smør

2 store gulrøtter i bittesmå terninger

2 neper i bittesmå terninger

2 dl hvitvin

2 ss fiskefond

1/2 fennikel

1/2 finhakket purre

1 kvast finhakket bladpersille

1 kvast dill

1 ts karri

1/2 ts safran

7 dl fløte

3 dl melk

600 g laks i terninger

Stek løken blank i smør. Tilsett 2 dl hvitvin. Kok inn til det halve. Tilsett 2 ss fiskefond og grønnsakene og la det trekke i 2 minutter. Tilsett fløte, melk, bladpersille og krydder og la det koke i 5 minutter. Tilsett dill. Smak til med salt og pepper.

Pyntes med en dillkvast og serveres med godt brød.

Om du vil ha en lettere suppe, kan du erstatte fløten med melk, men da kan det være greit å jevne den med litt maisenna.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg