Denne retten med gratinert hummer og syltede grønnsaker, smaker helt fantastisk godt.
Sett stekeovnen på 180 grader. Bruk 2 rå hummer til 4 personer. Ta tak inntil klofestet og vri klørne av hummeren. Legg hummerne på ryggen og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet. Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen. Finhakk 1 dl frisk estragon, og bland sammen med 1 ss tørket estrafon, revet skall og saft av 2 lime og 200 g romtemperert smør, salt og pepper. Fordel estragonsmøret over halekjøttet på hummeren.
Varm en tørr stekepanne, og stek hummeren med skallet ned i 3-4 minutter på middels varme.
Ha hummerhalvdelene over i en smurt, ildfast form med skallet ned, og stek midt i stekeovnen i 3 minutter.
Potetpuré
Skrell 500 g mandelpoteter, skjær i biter og kok møre i usaltet vann.
Hell av kokevannet og la potetene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten.
Mos potetene, og rør inn smeltet 150 g smør og 6 ss fløte. Pisk til du får en jevn og luftig puré.
Smak til med salt og pepper.
Syltede grønnsaker
Skjær lange, tynne strimler av 2 gulrøtter, bruk mandolin eller ostehøvel. Skjær 1/2 purre i strimler.
Kok opp 3 dl vann, 2 dl eddik og 2 dl sukker. Tilsett gulrot og purre, og la det trekke i 5 minutter. Sil av laken når det er ferdig.
Server hummeren med potetpuré og syltede grønnsaker. Du kan gjerne servere litt aioli til.
Hei!
Super blogg med mange gode og inspirerende oppskrifter! Gleder meg til å prøve dem ut og følge deg videre!
Han en fin dag 🙂
Hilsen Tiril
tyrellsuper: ønsker deg en fin dag også 🙂