Vi var spente før denne dagen i Goa. Siden matinteressen er litt mer enn middels, hadde vi meldt oss på en tur til en krydderplantasje.
Til ære for turistene, hadde de laget et lite område, hvor de hadde plantet mange forskjellige krydderplanter- og trær sammen.
Det er fasinerende å gå rundt og se hvordan kjente krydder vokser på planter og trær vi ikke har visst hvordan ser ut.
Vi fikk se hvordan sort pepper, kardemomme, muskatnøtt, vanilje, kanel, nellik, chili, coriander, cashew og betelnøtt, for å nevne noen vokser.
Noe av det mest fasinerende, var at de hadde importert vanilje. Siden vaniljen blir befruktet via colibrier og de ikke finnes i India. Må de gjøre jobben selv.
Vi avsluttet dagen i krydderplantasjen med fantistiske indiske småretter. Her er et lite utvalg. Tallerkene var laget av tørkede palmeblader og var engangs.
Du finner spennende indiske matoppskrifter her:
http://aperitivomat.blogg.no/indisk.html
Om du har fått lyst til å besøke dette vakre og smaksrike stedet, finner du mer informasjon her:
http://tropicalspiceplantation.com/