Pizza på grillen

Pizza stekt på grillen smaker veldig likt den italienske steinovnspizzaen. Det er slett ikke vanskelig. Du trenger kun en pizzastein, som du får kjøpt i for eksempel jernvareforretninger.

Lag pizzabunn på vanlig måte. Du finner oppskrift her:

http://aperitivo.blogg.no/1469531880_pizzakveld_i_loungen.html

Pizzabunnen kjevles ut som vanlig, men det er viktig å dele deigen i flere deler, så den ferdige bunnen ikke kommer utenfor pizzasteinen. Det gjør at en vanlig pizzabunnoppskrift blir til tre til fire pizzaer.

Pizzasteinen må ligge på grillen under oppvarmingen. Når du skal steke, drysses et lett lag med hvetemel på pizzasteinen, før bunnen legges oppa. Når bunnen er klar på undersiden (det tar veldig kort tid, så pass på), tas den ut av grillen og snus på et bakepapir. Det er ikke før på dette tidspunktet at pizzafyllet legges på. Her har jeg brukt pizzasaus, ost, ananas, løk, sopp, kokt skinke og paprika. Du kan selvfølgelig bruke det du har lyst på.

Når fyllet er lagt på, legges pizzaen tilbake på pizzasteinen og stekes ferdig. Igjen går det svært fort, så pass på at den ikke blir brent under. Pyntes med for eksempel basilikum.

Det er lettere å løfte pizzaen av pizzasteinen, om du har en pizzaspade. Dette er en variant fra Eva Solo som har en diameter på 35 cm. 

Eva Solo pizzaspade - Ø 35,5 cm - Eva Solo

https://tracking.adviralmedia.com/click/386/56604/scandinaviandesigncenter

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg