Indrefilet av reinsdyr, med soppduchesse, rødvin- og portvinsssaus, portvinsmarinerte kirsebær og rosettkål

Denne retten synes jeg er helt fantastisk. Mye kan også gjøres nesten klart i forveien, så den er fin å servere til gjester.

Start med kirsebærene. Jeg har tatt ut stenene av kirsebærene, lagt dem i et rent syltetøyglass og helt på portvin, så det dekker bærene. De får stå i 2-3 dager og marinere. Portvinen bruker jeg deretter i sausen.

Sausen:

6 sjalottløk

1 ss brunt sukker

3 dl portvin

1 dl rødvin

2 dl viltkraft eller fond og vann

4 ss smør

Salt og pepper

Finhakk og brun sjalottløken. Tilsett brunt sukker og la det karamellisere seg. Tilsett portvin og rødvin og la det koke inn til halvparten. Tilsett viltkraft, kok opp og tilsett smøret. Smak til med salt og pepper og om det trengs mer sødme. Tilsett i tilfelle litt mer brunt sukker.

Reinsdyrfileten saltes og pepres og brunes raskt i grillen og legges deretter høyere opp i grillen i ca. 5 minutter. Pass på at den fortsatt er rød/rosa.

Soppduchessen finner du oppskrift på her:

http://aperitivomat.blogg.no/1489470045_kantarell_duchesse.html

Rosettkålen smørdampes (som det står på pakken).

Legg rosettkålen (ev. rosenkål) i bunnen, Skjær reinsdyrfileten i skiver og legg den på. Legg soppduchessen på kjøttet. Hell sausen rundt, dander med kirsebærene og en kvast med urter. Jeg har brukt kjørvel.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg