Pulled pork med coleslaw og burgerbrød

Pulled pork er en rett vi har oppdaget de siste årene. Pulled pork er en amerikansk rett fra sydstatene i USA. Den består egentlig av svinenakke, som er langtidsgrillet over trekull. Pulled pork grilles normalt i 12-15 timer på lav temperatur og blir så mørt at det kan trekkes fra hverandre med to gafler. Det vanligste tilbehøret er burgerbrød og coleslaw, som jeg bruker her.


Jeg starter dagen før vi skal spise den:

1 svinenakke smøres inn med en blanding av 2 ss brunt sukker, 1 ss dijonsennep, 1 ts paprikapulver, 1/2 ts chilipulver, 2 ts liquid smoke, litt salt og nykvernet pepper.

Legg svinenakken i en ildfast form og sett den i ovnen på 220 grader i 30 minutter. Hell på 2 dl vann, dekk formen med aluminiumsfolie og skru ned ovnen til 100 grader. La nakken stå i ovnen til neste dag.

  
Før servering rives kjøttet fra hverandre med to gafler og blandes med kraften fra stekingen og en god barbequesaus.

Du kan kjøpe ferdige burgerbrød, men du finner oppskrift på nydelige, hjemmebakte burgerbrød her:

http://aperitivomat.blogg.no/1489129040_burgerbrd.html

Coleslawoppskriften min finner du her:

http://aperitivomat.blogg.no/1470677996_spareribs_med_colesla.html

4 kommentarer
    1. Dette er noe vi også har til middag innimellom. Men her blir kjøttet tilberedt i en sous vide og ligger der og dupper i vannet i halvannet døgn eller deromkring. Vakumert i pose sammen med marinaden selvsagt. Å tilberede kjøtt på denne måten gjør både billige svineknoker og svinesteiker om den beste festmat. For ikke å snakke om biff og andebryst. Ha en fin dag.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg