Hvorfor ikke gi ventepølsa et nytt og bedre liv? Denne oppskriften gir 10 flotte pølsebrød. Jeg lager alltid dobbel porsjon og legger resten i fryseren til senere.
Varm 2 dl melk og 1,5 dl vann til 37 grader. Smuldre 25 g gjær og rør den ut i væsken. Band 1 ss sukker,
3 ss olivenolje, 500 gram hvetemel, 3/4 ts salt og 1 ss sukker. Bland inn melkeblandingen og elt godt sammen, gjerne med en kjøkkenmaskin. Juster ev. med mer mel eller mer melk. La deigen heve i 1 time, før du deler den i 10 like deler og former fine, avlange pølsebrød, som du legger på et stekebrett, dekket med bakepapir.
La brødene heve under klede i 30 minutter, før du pensler dem med melk, drysser på sesamfrø og steker dem på 200 grader, litt langt ned i ovnen i ca 15 minutter og har fått fin farge både over og under. Avkjøl på rist.