Ovnsbakt løk

Denne løkretten er så god, at du nesten kan spise bare den, men jeg pleier å bruke den som tilbehør til kjøttretter, som f.eks. biff eller lammekoteletter. Den smaker perfekt til grillmaten og kan gjerne brukes til tapas.

Skjær av toppen og bunnen på løken. Fjern løst skall, resten skal sitte på. Sett løkene i en passende ildfast form. Hell over olivenolje med sitron. Dryss over litt timian, salt og pepper. Bak løken i stekeovnen ved 150 grader i ca. 2 timer, eller til løken er helt myk når du klemmer forsiktig på den. Den blir nesten bedre, jo lenger den får stå. Legg på noen kvister frisk timian ved servering.

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg