Nydelige nanbrød med hvitløk

Skal du spise indisk, “må” du ha nanbrød til. Denne oppskriften gir 8 fantastiske nanbrød med en nydelig smak av hvitløk.

Bland 600 g mel, 1 ts salt, 2 ts sukker, 2 dl melk, 1/2 pakke gjær, 3 dl yoghurt, 4 ss olivenolje og 2 ss løkfrø. Elt godt sammen og tilsett mer mel om nødvendig.

La deigen heve i 1 time, eller mer, før du deler deigen i 8 like deler, form dem til boller og la dem heve i 1 time under et klede.

Trykk dem ut til oval fasong, gjerne ganske tynne. Legg dem på stekebrett med bakepapir og strø på tørket, hakket hvitløk. Press hvitløken litt ned i deigen og la dem heve i 30 minutter til. Sett ovnen på full varme, hos meg er det 300 grader.

 
 

La nanbrødene steke litt høyt oppe i ovnen i 6 – 8 minutter. De skal få litt farge men pass på at ikke de svir seg, for dette går fort.

Når de er ferdige smører du dem med ghee eller smør og serverer.

Et lite tips: Stek noen av brødene halvveis og legg dem i fryseren. Når du skal bruke dem, tar du dem opp av fryseren, de tiner raskt, og steker dem ferdig, før du smører dem med ghee (eller smør).

5 kommentarer

Siste innlegg