Tagine fra Marokko med kjøttboller og tabouleh

Tagine er en leirgryte med lokk fra Nord-Afrika. Den brukes over åpen varme og kan kjøpes på internett. Siden vi har gassbluss både inne og på utekjøkkenet, bruker vi den hele året. Om du ikke har en tagine, kan du bruke en vanlig gryte med lokk.

Kjøttbollene lages av 500 g karbonadedeig, 1 reven løk, 1/2 dl panko (eller strøkavring), 1 neve finhakket koriander, 1 stort sammenpisket egg, 2 finhakkede fedd hvitløk, 1 ts gurkemeie. 1/2 ts cayennepepper, 1/2 ts kanel, 1/2 ts muskat, 1/2 ts aort pepper, 1/2 ts salt og 1/4 ts ingefær. Alt eltes sammen og rulles til små boller.

 

4 ss nøytral olje helles i taginen og varmes opp. Tilsett 2 strimlede løk, 4 fedd finhakket hvitløk, 2 gulrøtter i terninger og la det surre. Tilsett 1 tørket, knust chili, litt safran, 2 kanelbark (eller 2 ts vanlig kanel), 1 ss Raz el Hanout (eller taginekrydderet du får kjøpt på Meny), pepper, salt, 1 boks hakkede tomater (helst Mutti), 1 ss tomatpuré, 1 dl kyllingkraft og saften av 1 lime. Tilsett også tørket frukt etter eget ønske. De deles i små terninger. Vi har brukt fiken, aprikos og dadler. Legg i kjøttbollene og la dem bli gjennomkokte før du rører. Server med et dryss frisk, finhakket koriander.

     

Tabouleh:

Lag bulgur etter henvisning på pakken, men jeg bruker 50 % mer vann så det ikke blir så tørt. Når bulguren er ferdig hvilt, tilsetter jeg finhakket vårløk eller rødløk, mynte, persille og rosiner. Dette kan varieres etter smak og behag.

 

3 kommentarer
    1. Dette her så helt nydelig ut! For et konsept på bloggen din, her er det sikkert mye spennedne fra alle verdens kanter. Jeg skal følge med videre! Ønsker deg en god kveld. 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg