Tarte flambée

Tarte flambée er en spesialitet fra Alsace. Den er god alene, men passer godt til et tapasmåltid, eller som tilbehør til suppe.

Lag pizzadeig på vanlig måte. Du finner oppskrift her:

http://aperitivomat.blogg.no/1469531880_pizzakveld_i_loungen.html

Kjevle ut degen, la den heve litt og forstek den i 5 minutter på høy temperatur.  Smør på en blanding av 1/2 beger crème fraiche, 1 eggeplomme, 1 ts salt, hvit pepper og 2 dl reven guryere. Om du ikke får tak i guryere, kan du bruke annen smaksrik ost, som f.eks. finhakket blåskimmelost eller 1 pose parmesanost (pulver).

På toppen legger du 2 løk i strimler og 300 g strimlet bacon. Stekes på høy temperatur i ovnen til bunnen er gjennomstekt og den er gylden og fin.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg