Kylling korma

Kylling korma er en av de mildere indiske rettene og lett å like for både liten og stor. Vi legger ofte kyllingen i marinade kvelden før, så det går raskt å gjøre den ferdig når vi kommer fra jobben.

Kjør 2 cm frisk ingefær, 2 hvitløksfedd, 2 ts garam masala, 1,4 ts tørka chiliflak og 50 g skåldede mandler til en jevn masse i blenderen. Hell det over i en stor bolle og tilsett 800 g kyllingfilet i terninger, 200 g yoghurt, 2 ss tomatpuré og 6 knuste kardemommefrø. Bland godt og la det marinere i minimum 2 timer, gjerne natten over.

Stek 2 strimlede løk i 0,6 dl nøytral olje og 50 g smør på medium varme til den er gylden i ca 10 minutter, rør ofte. Tilsett kyllingen og marinaden. Kok det til kyllingen er gjennomkokt i ca. 15-20 minutter. Rør inn 100 g yoghurt, kok opp og server med kokt ris, nanbrød, raita, chutney og pappadums.

Pappadums lages som beskrevet på pakken (friteres i nøytral olje).

Chutneyen kan du lage selv, men det finnes mange gode varianter på glass også.

Oppskrift på raita finner du her:

http://aperitivomat.blogg.no/1472790478_kylling_tikka_med_rot.html

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg