Marokkansk / tunisisk lam

Nå som lammesesongen er i gang, kan det være morsomt å servere det på litt nye og spennende måter. Denne marokkanske varianten er smakfull og saftig.

1/3 fl hvitvin og 1/2 flaske kyllingfond helles i bunnen på en stor form, som rommer et helt lammelår (ev. langpanna). Tilsett 1/2 sellerirot, 2 persillerøtter og 2 store gulrøtter i terninger. Tilsett 3 løk i båter, 2 skrelte appelsiner i terninger og 1 lime i skiver (vasket, med skallet på). Tilsett 3 kanelbarkbiter, 100 g rosiner og 4 tomater i terninger.

 

Gni lammelåret inn med en blanding av 1 dl olivenolje, 5 knuste fedd hvitløk, 2 cm revet ingefær, 2 ts knust koriander, 2 ts ras el hanout, 1 ts five spice, 2 ts paprikapulver, 1 ts spisskummen, 1 pose safran, 2 finhakkede chilier, 1 bunt frisk, finhakket koriander,1 ts pepper og 2 ts salt.

Lammelåret legges på toppen av grønnsakene og settes langt ned i ovnen på 125 grader til steketermometeret viser 58 grader. Vårt lammelår var ganske stort og da tok det ca. 4 timer.

Øs over litt av kraften noen ganger i løpet av steketiden.

Serveres med couscous tilsatt finhakket mynte.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg