Kylling tikka med roti og raita


Kylling tikka:

Del 1 løk i terninger, riv 2 cm ingefær, finhakk 2 hvitløk og stek det i en sautepanne (stekepanne med høye kanter) i olje til løken blir myk (2-3 minutter). Tilsett 1 finhakket grønn chili, 1/4 ss chilikrydder, 1/2 ss gurkemeie, 1 ss garam masala og la det steke i 30 sekunder, før du tilsetter 1/2 ss brunt sukker og 1 boks hakkede tomater (helst Mutti). La det koke i 5 minutter, før du kjører blandingen i food processor, til det er en jevn masse.

Hell litt ny olje i den samme pannen og stek kyllingen delt i terninger på middels varme til den er lett brunet. Tilsett blandingen fra food processoren, 3 karryblader, 1 løk og 1 paprika i terninger. La det koke i 10 minutter, til kyllingen er gjennomkokt, før du tar det av platen og tilsetter 100 g yoghurt naturell.

Raita:

Lager du lett ved å røre sammen 3 dl yoghurt naturell, 1 reven agurk, 1 ts malt spisskummen, ½ ts salt,
½ ts cayennepepper, ½ ts kvernet sort pepper og 2 ss myntesaus, evt. litt finhakket mynte.

Rotibrød:

Kjøpes i asiatiske butikker og kan enten tas 40 sekunder i mikroovn, eller 30 skunder i tørr stekepanne, eller 10 minutter i folie i stekeovnen, til de er lune.

 
Ved servering legges roti på tallerken, kylling tikkaen legges i en stripe på midten, så legges en stripe raita og til slutt en stripe mangochutney. Rulles sammen og nytes.

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg