Kremet fiskesuppe


1 løk i terninger og 2 fedd hvitløk blankes i  litt smør.

Tilsett 2 dl hvitvin og la det koke litt inn, før du tilsetter 2 dl fiskekraft (evt. litt fiskefond), 1/2 ltr melk, 1/2 ltr fløte og litt nykvernet pepper.

Ta i gulrot i skiver (gjerne både oransje og gul) og finhakket fennikel og la det koke i ca 10 minutter. Ta i cherrytomater, delt i to og laks eller annen fisk i terninger. La suppen trekke i noen få minutter, til fisken er klar. Tilsett finhakkede urter, jeg har brukt persille og det grønne fra fennikelen. Smak til om det trenger salt og mer pepper. Om suppen trenger mer syre enn fra hvitvinen, kan du tilsette litt sitron eller lime.

Det er mulig å erstatte hvitvinen med eplejuice.

Jeg serverer med hjemmelagde baguetter.

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg