Solskinn og sommerferiedager hjemme

 

Ikke alle er så heldige at de har en hage. Jeg er veldig glad i min og jeg har også fått en liten flekk på ca. 12 kvm. med kjøkkenhage. Der har jeg alltid alle urtene jeg kan få tak i, i tillegg til litt av hvert annet, som f.eks. ramsløk, salat, agurk, sukkererter diverse bær og poteter. Noe av det alle beste jeg vet er å hente ingredienser fra min egen produksjon, vaske dem og putte dem rett i maten.

 

I dag ønsket den yngste sønnen min seg gyros til middag. Den skal egentlig serveres med pitabrød, pommes frites og tzatziki, men jeg liker å bruke båtpoteter i stedet for pommes frites.

 

Gyros

600 g flatbiff av lam, svin eller okse, skåret i strimler

1 løk, finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

En dæsj rødvinseddik

1 ss honning

4 ss olivenolje

Rosmarin og oregano

Pepper

Alt blandes sammen og settes kaldt i minimum to timer, men aller helst til neste dag.

 

Tzatziki

3 dl youghurt naturett, gresk type

1/2 slangeagurk, revet grovt, tilsatt litt salt og fått renne av seg 15 min. i dørslag

Blandes og smakes til med finhakket mynte, hvitløk, pepper og sitron. Tzatzikien blir bare bedre av å få stå i kjøleskapet i noen timer.

 

Kjøttblandingen stekes over ganske høy varme, i en stor stekepanne. Mot slutten av steketiden blandes den med litt finhakket persille. Samtidig varmes pitabrødene i stekovnen.

Smør pitabrødene inni med tzatziki, fyll i kjøttblandingen, pommes frites, finsnittet rødløk og tomater i skiver.

Guttene mine vil gjerne ha et glass øl til, men jeg synes det er godt med et glass rosevin i sommervarmen og i dag ble det Mulderbosch fra Sør Afrika.

Bordet er dekket med et servise vi har tatt med oss fra en keramiker i Spania.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg