Vilt

Indrefilet av reinsdyr med bakte perlepoteter og saus med sopp og blåskimmelost

Det vanligste til vilt er en viltsaus, men hvorfor ikke variere med litt nye smaker. Her har jeg laget en saus med blåskimmelost i. Sausen: 2 finhakkede løk 1 pakke sjampinjong eller helst kan...

Indrefilet av reisdyr, med soppduchesse, rødvin- og portvinsssaus, portvinsmarinerte kirsebær og rosettkål

Denne retten synes jeg er helt fantastisk. Mye kan også gjøres nesten klart i forveien, så den er fin å servere til gjester. Start med kirsebærene. Jeg har tatt ut stenene av kirsebærene, lagt d...

Koklemos av elg

Jeg vokste opp med koklemos, og denne varianten er med karbonadedeig av elg. Det er raskt å lage og smaker godt en sen høst- eller vinterkveld. Start med å brune 800 g karbonadedeig av elg ...

Nydelig elggryte

Denne elggryten smaker nydelig. Jeg serverer den med kokte perlepoteter eller mandelpoteter ved siden av, men om du vil, kan du dele potetene i terninger og tilsette dem i gryta. Start med å str...

Reinsdyrbiff med rødvinssaus og gulrot- og sellerirotpuré

Vilt smaker alltid godt og det vanligste er å lage viltsaus til. Her har jeg laget en litt annen sausvariant til reisdyrbiffen. Den smaker nydelig til og føles heller ikke så tung, som of...

Bankekjøtt av elg

Mormoren min var veldig god på norsk tradisjonsmat og det var ikke alltid lett å vite hvorfor maten hennes ble så god. Jeg oppdaget etter hvert at hemmeligheten med bankekjøttet hennes, var at hun ...

Elgfilet med persillerotpurè, bønner og en nydelig fløte og cognacsaus

Elg er nydelig mat og med denne sausen til, blir jeg et litt lykkeligere menneske. Vi har vakuumert kjøttet med timian, olje, pepper og laurbærblader og lagt det i sous viden i 2 timer på 56 gra...

Mørbrad av reinsdyr - med denne metoden får du det så mørt at du kan kutte den opp med en skje

Den siste tiden har det kommet et nytt kjøttmerke i matbutikkene, som heter Finnmark Rein. Dette kjøttet er kjempeflott og et godt utgangspunkt for masse deilige retter. Her har vi kjøpt mørbrad, v...

Reinsdyrgryte med mandelpotetmos og rosenkål med bacon

Reisdyrgryte er fantastisk høstmat. Sammen med mandelpotetpurè og rosenkål med bacon, kan du gjerne servere det til gjester. Start med å steke 2 løk i strimler, 2 pakker skivet sopp og 1 kg rein...
Siv Ellen

Siv Ellen

50, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.


Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv

hits