hits

USA

Spareribs med ovnsbakte perlepoteter, coleslaw og søtpotetpuré

Denne kombinasjonen frister så snart grillsesongen starter og siden alt kan lages i forkant, eller har godt av god tid i ovnen, passer det greit å servere gjester også.

Jeg starter med spareribsen, som jeg legger i vannbar i ovnen på 150 grader med folie over i 4-5 timer. Når den skal serveres, smører vi dem med "Bull's eye brown sugar and hickorytar" og lar den få en rask runde på grillen, så den får fin farge.

Coleslawen har godt av å stå i kjøleskapet i noen timer. Den finner du en nydelig oppskrift på her:

http://aperitivo.blogg.no/1470677996_spareribs_med_colesla.html

De bakte perlepotetene finner du oppskrift på her:

http://aperitivo.blogg.no/1489498085_bakte_perlepoteter.html

og oppskriften på de fløtegratinerte søtpotetene ligger her:

http://aperitivo.blogg.no/1501563611_fltegratinerte_stpoteter.html 

 

 

 

BBQ-pizza med kylling

BBQ-pizza smaker litt anderledes, siden jeg bruker BBQ-saus i stedet for vanlig pizzasaus. Jeg liker å bruke Baby Ray's, men du kan bruke hvilken du vil.

1 stor pizzabunn

200 g stekt, strimlet kyllingfilet

BBQ-saus

1 boks mais

1 rødløk i tynne skiver

2 vårløk i fine strimler

1 pk aromasopp eller sjampinjong i skiver

Reven ost, gjerne flere varianter

100 g mozzarellaputer i biter

Lag pizzabunn på vanlig måte. Ikke kjevle sen tynn, som i Italia, men den skal være som de bruker den i USA. Du lager den slik:

Bland 12 dl tipo 00 mel med 4 ss olivenolje, 2 ts salt, 2 ts sukker og 1 pose tørrgjær. Rør inn lunkent vann (ca 5 dl) og elt det godt sammen. Pass på at deigen ikke blir for fast, men heller nesten litt for våt (sånn at den akkurat kan trykkes ut). La den heve i minimum 1 time. Du kan også lage deigen dagen i forveien og la den heve langsomt i kjøleskapet. Kjevle den ut og la den etterheve til dobbel tykkelse, før du legger på fyll og steker den.

Smør på BBQ-saus og legg på resten av ingrediensene, med mozarellaen og soppen på toppen. Stekes på 200 grader til den er gyllen.

 

Svinemage med fløtegratinerte søtpoteter

I det siste har vi fått svinemage i matbutikkenl Den skal egentlig være klar til å legges på grillen, men jeg synes den både er fet og for salt, så jeg har funnet en måte å forbedre den på.


Legg svinemagen i litt vann i en ildfast form. Dekk den med aluminiumsfolie og sett den på 150 grader i ovnen i 5 timer. Ta den ut av vannet, legg den på grillen og brun den på alle kanter.

Det smaker godt å servere den med fløtegratinerte søtpoteter, som du finner oppskrift på her:

http://aperitivo.blogg.no/1501563611_fltegratinerte_stpoteter.html

 


 

Svinemage (porkbelly) med potetmos og rotgrønnsaker

I det siste har vi fått svinemage i matbutikkenl Den skal egentlig være klar til å legges på grillen, men jeg synes den både er fet og for salt, så jeg har funnet en måte å forbedre den på.

 

Legg svinemagen i en ildfast form og hell på 1 cm vann. Dekk den med aluminiunsfolie og sette den på 150 grader i 3 timer. Ta svinemagen ut av formen og grill den, til den får fin farge rundt hele. Server med potetmos og rotgrønnsaker.

Kok poteter og mos den med smør og fløte. Smak til med salt og pepper.

Oppskrift på bakte rotgrønnsaker, finner du her:

http://blogsoft.no/index.bd?fa=article.edit&ar_id=47866413


 

Pulled pork med coleslaw og burgerbrød

Pulled pork er en rett vi har oppdaget de siste årene. Pulled pork er en amerikansk rett fra sydstatene i USA. Den består egentlig av svinenakke, som er langtidsgrillet over trekull. Pulled pork grilles normalt i 12-15 timer på lav temperatur og blir så mørt at det kan trekkes fra hverandre med to gafler. Det vanligste tilbehøret er burgerbrød og coleslaw, som jeg bruker her.


 

Jeg starter dagen før vi skal spise den:

1 svinenakke smøres inn med en blanding av 2 ss brunt sukker, 1 ss dijonsennep, 1 ts paprikapulver, 1/2 ts chilipulver, 2 ts liquid smoke, litt salt og nykvernet pepper.

Legg svinenakken i en ildfast form og sett den i ovnen på 220 grader i 30 minutter. Hell på 2 dl vann, dekk formen med aluminiumsfolie og skru ned ovnen til 100 grader. La nakken stå i ovnen til neste dag.

  
 

Før servering rives kjøttet fra hverandre med to gafler og blandes med kraften fra stekingen og en god barbequesaus.

Du kan kjøpe ferdige burgerbrød, men du finner oppskrift på nydelige, hjemmebakte burgerbrød her:

http://aperitivo.blogg.no/1489129040_burgerbrd.html

Coleslawoppskriften min finner du her:

http://aperitivo.blogg.no/1470677996_spareribs_med_colesla.html

Hjemmelaget baconburger

Bland 600 g karbonadedeig, 1/2 dl fløte, 4 dråper tabasco, 1 ss Worcestershiresaus, 1 ts salt og 1/2 ts pepper i en bolle. Form fine burgere og stek dem i smør i stekepanne eller på grillen, til de har fin brunfarge på begge sider, men ikke så lenge at de blir tørre.

Del burgerbrødene i to, legg cheddarost i begge snittflatene og varm dem i ovnen, til osten har smeltet.

Server med sprøstekt bakon og coleslaw.

Du finner oppskrift på nydelige burgerbrød her:

http://aperitivo.blogg.no/1489129040_burgerbrd.html

Oppskrift på en veldig god coleslaw, finner du her:

http://aperitivo.blogg.no/1470677996_spareribs_med_colesla.html

 

   

Cheeseburger onion rings

Den yngste sønnen min fant oppskrift på denne retten på internett. Det er mye av de samme ingrediensene som i en burger, men her er alt i ett og kan brukes som en deilig kveldssnack. Det smaker overraskende godt.


 

Risle en langpanne med nøytral olje.

Bland 500 g karbonadedeig, 1 ts salt, 1/2 ts pepper og 1 ts hvitløkspulver i en bolle.

Skjær 1 stor løk i en cm ringer, og løsne ringene fra hverandre.

Ta en skje med karbonadedeigen og trykk den ned i bunnen av en løkring. Del en cheddar på ca 125 g i terninger på 2,5 x 2,5 cm. Legg en cheddarterning midt på, og om du er modig - en jalapeño, tett toppen med en skje med karbonadedeig og trykk den flat. Gjenta med resten av ringene.

 
 

Ha 1 kopp hvetemel, 5 sammenvispede egg og 4 kopper panko (grov strøkavring) i tre separate boller. Dypp en ring i melet, rist av overflødig mel, vend den deretter i eggebollen, så panko, deretter tilbake til eggene, en siste gang i pankoen og legg den på bakeplaten. Gjenta med de resterende ringene.

Risle over litt olje og sett dem i varm stekeovn (300 g). La dem stå til de har fått farge, snu dem og sett ned ovnen til 200 g. Stek videre til de har fått fin farge på begge sider. La dem renne av på et tørkepapir, før du legger dem på et fat og serverer med ønsket saus. Jeg har brukt en litt sterk chilisaus, men du kan bruke en god ketsjup.

På det siste bildet, har jeg delt over en ring, så innmaten vises. 

Hot cajunsuppe med kylling

Denne suppen varmer godt , med sin cajunsmak og finhakket chili. Jeg har brukt syltet chili, men du kan også bruke fersk eller tørket. 


 

Stek 3 kyllingfileter, 2 skrelte epler i terninger og 2 finhakkede løk i litt smør. Tilsett 3 ss cajunkrydder, 1 ts kajennepepper, 1 finhakket hvitløk, 1 glass (eller 2 bokser) hakkede tomater (helst Mutti), 2 dl vann, 2 grønnsaksbuljongterninger, 3 dl fløte og 3 finhakkede, syltede chili. La det koke i 10 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper. Rør inn 1 neve finhakket persille eller koriander ved servering.

Serveres med godt brød, sprøstekt bacon og ev. en klatt rømme.

Cajunbiff eller kylling med salat

Cajunmat smaker mye og spennende og nå har Santa Maria gjort det enklere for den som har lyst til å prøve, med et eget cajunkrydder.

Du starter med å marinere kjøttet. Hell 1 dl nøytral olje (mais/raps) i en brødpose. Tilsett 2 finhakkede hvitløksfedd, 1 tørket, knust chili 3 ss cajunkrydder og litt pepper. Det kjøttet i mindre biter og bland det med marinaden. Knyt posen og la den ligge i kjøleskapet til neste dag, før du legger det i ildfast form og setter det i ovnen på 200 grader i 20 minutter.  

   

Salaten består av finstrimlet isbergsalat, finstrimlet paprika, strimlet vårløk, cherrytomater delt i 4, mais og bønner som er kokt raskt opp, kjølet ned i isvann og delt i 2 cm biter. Jeg drysser over litt urter ved servering og her har jeg brukt koriander.

Jeg serverer med yoghurt (og hot chipotlesaus til de modige).
 

Pizza med cajunsmak

Etter all julematen, kan det være godt med noe som smaker litt annerledes. Jeg synes det kan smake med en pizza og har valgt å lage en med cajunsmak.

Cajunmaten kommer fra New Orleansområdet og smaker skikkelig spennende. Du kan kjøpe cajunkrydder ferdig i noen velassorterte dagligvareforretninger, men det er lett å lage det selv også, ved å blande 1,5 ts salt, 1 ts paprikapulver, 1 ts løkpulver, 1 ts hvitløkspulver, 1 ts chilipulver, 1 ts kajennepepper, 1 ts malt sort pepper, 1/2 malt hvit pepper, 1/2 ts tørket timian og 1/4 ts tørket oregano.

Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 1 time før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken, før jeg trykker/kjelvler den ut og lar den etterheve i ca. 30 minutter. Jeg blander 550 g mel, helst tipo 00, 1/2 pk gjær, 1 ts salt, 1 ts sukker, 1 ss olivenolje og ca. 3 dl kaldt vann, som eltes godt sammen. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time. Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg tar på fyllet.

Siden vi skal ha cajunpizza i dag, «spicer» jeg opp pizzasausen også. Den består av 1 boks hakkede tomater, helst Mutti, som smaker naturlig søtt, 2 fedd finhakket hvitløk, 3 dråper tabasco og 1 ts tørket timian. Sausen har godt av å få koke i 30 minutter.

Kjøttet skjæres i strimler og dekkes med cajunkrydder, jeg har brukt kalvefilet, men du kan bruke biffkjøtt eller kyllingfilet også. Kjøttet kan gjerne få stå i minimum 30 minutter, gjerne natten over i kjøleskapet, slik at kryddersmaken trekker godt inn.

Etter at pizzabunnen har fått ca. 5 minutter i ovnen, smøres sausen over, før den dekkes med reven ost, gjerne vellagret. Deretter legger jeg på paprika, mais, ananas, løk i strimler og tilslutt de rå kjøttbitene. Kjøttet blir deilig og saftig, når det gjøres på denne måten. Om du har stekt kjøttet først, kan du legge det under osten, så det ikke blir tørt.

Pizzaen stekes på høy varme til osten er gylden. Om du vil vite litt mer om pizzasteking, finner du det her:

http://aperitivo.blogg.no/1473093265_pizza.html

 

Om du trenger ny pizzadeler, får du tak i en skikkelig kul variant fra Eva Solo på tilbud her:

Eva Solo cut 'n slice pizzaskjærer - Diameter 14 cm - Eva Solo

https://tracking.adviralmedia.com/click/386/56604/scandinaviandesigncenter