Tradisjonsmat

Familiekaker i brun saus

250 g karbonadedeig 250 medisterfarse 1 1/2 ts salt 1/2 ts pepper 1/2 ts allehånde 1/2 ts muskat 1/2 ts ingefær 2 1/2 ss potetmel 2 dl melk Elt alle ingrediensene godt sammen i en kjø...

Gammeldags brun saus

2 ss smør 2 ss mel 4-5 dl kraft/sjy eller vann og fond Salt og pepper Brun smøret til det er nøttebrunt. Tilsett melet og rør jevnt hele tiden. Bruk middels varme og kok til det er passe brunt....

Kålruletter

Jeg har ikke vokst opp med kålruletter, men mannen i huset har det som en av sine barndomsfavoritter. Du kan velge om du vil servere den med brun, hvit eller tomatsaus, men vi har valgt en gammelda...

Bollefrikassé

Bollefrikassé er en gammel og god matrett med farseboller og grønnsaker. Denne oppskriften er passe til 4 personer. 500 g farse 5 gulrøtter 250 gram sellerirot 2 never bladpersille 1 purre ...

Eggerøre

Jeg tror ikke jeg kjenner noen som ikke liker eggerøre eller eggehakk. Det smaker godt, både til frokost, spekemat og til røkelaks.   6 stk egg, eller melk, 1⁄2 ts salt, 1⁄4 ts...

Fersk suppe med sur og søt saus og klot

Fersk suppe er min favorittrett fra barndommen. Jeg fikk lov til å smake til sausen i ganske ung alder og kunne egentlig bare maule knuste poteter med saus på. Det fikk jeg selvfølgelig ikke l...

Lammefrikassé

Lammefrikassé er en deilig avveksling til får i kål, men du kan bruke samme type kjøtt. Jeg synes at lammefrikassé ofte kan smake litt lite og har derfor laget min egen variant.   Legg 1,2...

Hønefrikassé

Hønefrikassé er en av mine barndoms favorittmiddager. Jeg lager det fortsatt av og til og synes det fremdeles smaker nydelig.   Legg høna i en stor gryte og dekk med kaldt vann. Legg i 2 l...

Verdens beste lapskaus

Moren min lager verdens beste lapskaus. Hemmeligheten er knoke og masse koketid.   1 salt svineknoke kokes i 2 timer og pilles fra hverandre. 1,5 kg oksekjøtt deles i terninger, brunes og ...

Elgkarbonader

Elgkarbonader smaker skikkelig godt. Siden elgkjøtt er så magert, kan de fort bli litt tørre, men denne oppskriften gir saftige, smakfulle kaker. 1 kg malt elgkjøtt, 2 ss potetmel, 1 ss sal...

Fårikål

I de fleste fårikåloppskriftene skal du legge kjøtt og kål lagvis i kjele og koke i 2 timer. Jeg synes ikke kjøttet blir ferdig samtidig som kålen da, så jeg gjør som mormoren min gjorde, koker kjø...

Kjøttkaker på topp

Denne gamle oppskriften fikk jeg av svigermoren min. Den har rene, norske smaker og er ekstra god med nykål. Smør en stor form evt. langpanna. Legg potetskiver og løk i ...

Gammeldags ertesuppe

Ertesuppe er en deilig tradisjonsrett og kan brukes til både middag, lunsj og nattmat. I barndommen min brukte vi ofte større biter av kjøttet, med kokte poteter til og suppen som saus, som en h...

Siste dag av ferien og spekemat til middag

I dag skal vi ha spekemat til middag og jeg lager potetsalaten min. Jeg koker potetene og når de er så avkjølt at det er mulig å holde i dem, deler jeg dem i terninger. Jeg blander 1 boks rømme,...
Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.


Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv

hits