Pakistanske lammeboller

Pakistansk og indisk mat har mye til felles, men den største forskjellen er at indisk mat ofte er vegetar, mens pakistansk mat inneholder mye mer kjøtt, som f.eks. kylling og lam.

Kjøttbollene

1 liten løk, finhakket

1 grønn chili, finhakket

1 neve finhakket, frisk koriander

1 ss finhakket, frisk mynte

2 ts malt eller revet hvitløk

1 ts malt eller revet ingefær

500 g lammedeig, eller kjøttdeig om du ikke får tak i lam

2 ss kikertmel (grammel eller besan)

1 sammenpisket egg

1 ts ferskpresset sitronsaft

1/2 ts spisskummen

1/2 ts korianderpulver

1/2 ts gurkemeie

1/2 ts sort pepper

1/2 ts chilipulver

1/2 ts garam masala

1 ts salt

Elt alt godt sammen og form små kjøttboller (ca. 25). Sett dem kaldt mens du lager sausen.

 

Sausen

1 stor løk, grovhakket

2 tomater, grovt hakket

1 grønn chili, grovhakket

1,5 dl rapsolje

2 ts spisskummen, malt

3 hele nellikspiker

1 kanelstang

1 laurbærblad

1-2 grønne kardemommekjerner

5 fedd hvitløk, finhakket

2 cm ingefær, finhakket

3 ss yoghurt

1 ts korianderpulver

1/2 ts chilipulver

1/2 ts gurkemeie

1/4 ts paprikapulver (helst røkt)

1 ts salt

5 dl vann

½ ts garam masala

2 ss korianderblader, finhakket

Kjør løken i en foodprosessor. Sett den til side. Kjør tomater og grønn chili i foodprosessoren og sett det til side. Varm en stor gryte. Tilsett olje og alt krydderet, og la det surre i noen sekunder under omrøring. Tilsett løken og tomatblandingen og la det surre i 7-8 minutter under omrøring, eller til den er gyllen. Tilsett hvitløk og ingefær og fres i 2 minutter, Tilsett yoghurt og fres i 4-5 minutter under omrøring, eller til oljen begynner å skille seg fra blandingen.

Tilsett resten av ingrediensene til sausen og la det koke i 30 minutter under lokk. Tilsett kjøttbollene og la det koke i 15 minutter til, så bollene blir gjennomkokte. La lokket være av, så noe av vannet fordamper og sausen får passe konsistens.

Rør inn koriander og smak til om det behøves mer salt. Server med nanbrød, ris og raita.

Du finner oppskrift på raita her og på deilige pakistanske peshwarinan her. Om du ikke vil lage nanbrød selv, finner du dem halvstekte i de asiatiske hyllene i matbutikken.

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg