hits

Pakistansk

Peshwarinan

Nanbrød er en viktig del av et indisk eller pakistansk måltid, og peshwarinan er det aller beste av dem. Om du skal bake nanbrød en eneste gang i livet, er det dette. Det er ikke vanskelig og tar heller ikke lang tid.

Elt sammen 500 g hvetemel, 1,5 ss sukker, 2 ts salt, ½ pk gjær 5 ss yoghurt, 2 ss smeltet ghee eller smør og 2 dl lunken melk. La den heve til dobbel størrelse.

Fyllet lages av 70 g smeltet smør, 6 ss revet kokos, 3 ss rosiner, 6 ss mandelflak og 1,5 ss sukker, som blandes og avkjøles.

 

Del deigen i 8 like emner. Sett dem på bakepapir, dryss lett med mel, dekk med plastfolie og la dem stå i 20 minutter.
Ta hver ball, press litt fyll inn i midten og lukk deigen over. Trykk dem flate med hendene og form dem til tårer på ca. 20x10cm. Legg dem tilbake på bakepapiret. Stek dem i ovnen på full varme til de er brunet og oppblåst.

Holdes varme til servering. Pensle med smeltet ghee eller smeltet smør.