hits

Ost

Deilig ostetallerken til dessert eller kveldskos

Jeg synes en ostetallerken er en perfekt avslutning på et godt måltid. Det er lettvint, kan gjøres klart i forveien, det kan varieres i nesten det uendelige og det smaker godt.

Ostene er gruveost og camember fra Eiker gårdsysteri, i tillegg til en vellagret roquefort, men du kan velge etter egen smak og humør. Som tilbehør har jeg brukt et par slag syltetøy, fersk fiken, bringebør, druer, pasjonsfrukt og en hjemmelaget blanding av tørkede frukter, nøtter og honning. Den finner du oppskriften på her:

http://aperitivo.blogg.no/1489130108_honningglassert_frukt_og_valntter__nydelig_tilbehr_til_ost_og_kjeks.html

Det smaker ekstra godt med et glass portvin til.

https://advrl.com/499/56604/e-c

Du kan også følge bloggen via Facebook:

https://www.facebook.com/Aperitivo.blogg.no/

 

 

Ost og kjeks med spennende tilbehør

Ost og kjeks kan være mye mer enn litt ost med druer til. Jeg synes det ofte er slik at jo vondere osten lukter, jo bedre smaker den, men det finnes unntak.

Når jeg serverer ost og kjeks, forsøker jeg å bruke noe til enhver smak og jeg ser gjerne an gjestene litt, for noen er mer avanserte enn andre og barn vil oftest ha de enkleste smakene. Her har jeg brukt Germain, Langres, Saint Agur, Le Roule med chili, Castello med pepper og Castello med ananas og vellagret camembert fra Eiker gårdsysteri. 

Som tilbehør har jeg laget denne deilige bollen med honningglaserte, tørkede frukt og valnøtter. Den er enkel å lage og smaker helt nydelig.

Skjær 4 tørkede aprikoser, 2 fiken og 4 dadler i små terninger. Varm 1 dl flytende honning i en kjele på lav temperatur sammen med frukten. Trekk kjelen til side og bland inn 1 dl grovhakkede valnøtter og 2 rosmarinblader. Hell blandingen over på et glass. Det  smaker best om du lar det stå til neste dag, men det kan også spises med en gang, om du ikke har tid til å vente.

I tillegg har jeg brukt kirsebær fra boks og tilsatt litt portvin. I bærsesongen, bruker jeg enten friske kirsebær eller moreller, heller over portvin og lar det stå og trekke over natten før jeg bruker dem.


Det smaker nydelig med ferske fiken og søte, smaksrike jordbær til.

Jeg bruker også druer, nettmelon, galliamelon eller honningmelon og paprika til. Alt må være søtt og godt.  


Det er godt med syltetøy og chutney til osten. Det finnes mange spennende, både i velassorterte dagligvareforretninger, men også i spesialforretninger og på matmarkeder. Der får du ofte smake, før du kjøper også.

Den siste anbefalingen denne gangen, er bresert borettaneløk fra Jacobs og smaker nydelig til ost.





 

Honningglassert frukt og valnøtter - nydelig tilbehør til ost og kjeks

Honningglassert frukt og valnøtter er nydelig tilbehør til smaksrike oster. Det er enkelt å lage og ser imponerende ut, så hvorfor ikke pynte et glass og gi det bort som gave?


 

Skjær 4 tørkede aprikoser, 2 fiken og 4 daler i små terninger. Varm 1 dl flytende honning i en kjele på lav temperatur sammen med frukten. Trekk kjelen til side og bland inn 1 dl grovhakkede valnøtter og 2 rosmarinblader. Hell blandingen over på et glass. Det  smaker best om du lar det stå til neste dag, men det kan også spises med en gang, om du ikke har tid til å vente.