hits

Myanmar

Tunfisk som i Myanmar

Maten fra Myanmar er spennende og smaksrik. De blander smaker fra flere av landene rundt seg. Her har jeg laget tunfisk med deilige smaker av Myanmar.

Marinade:

0,5 ts gurkemeie

1 ts chilipulver

0,5 ts kanel

0,5 ts allehånde

1 ts salt

3 ss olje

6 stk finhakket sjalottløk

2,5 cm ingefær

2 fedd hvitløk, presset

1 stk finhakket, rød chili

2,5 ts garam masala

Saften av 1 lime

Bland ingrediensene til marinaden i en bolle. Legg i tunfiskbiffene og gni inn krydderet. La fisken marinere fra noen minutter og opp til en time og legg dem på grillen i et par minutter på hver side. Dryss over til sesamfrø før servering.

Sever med en deilig salat fra Myanmar, som du finner oppskrift på her:

http://aperitivo.blogg.no/1502464742_salat_fra_myanmar.html

Grillspyd fra Myanmar

Maten fra Myanmar er spennende. De blander smaker fra flere av landene rundt seg. I tillegg er de kjent for veldig sunn mat. Jeg kan anbefale disse grillspydene. De kan også lages i ovnen på 200 grader, men da får de ikke den deilige grillede smaken.

6 stk kyllingfileter

 

Marinade:

0,5 ts gurkemeie

1 ts chilipulver

0,5 ts kanel

0,5 ts allehånde

1 ts salt

3 ss olje

6 stk finhakket sjalottløk

2,5 cm ingefær

2 fedd hvitløk, presset

1 stk finhakket, rød chili

2,5 ts garam masala

Saften av 1 lime

Skjær kyllingfiletene i lange, tynne strimler. Bland ingrediensene til marinaden i en bolle. Legg i kyllingstrimlene og gni inn krydderet. La kjøttet marinere i et par timer eller gjerne natten over. Tre kyllingstrimlene på grillspyd, og legg dem på grillen i 5-10 minutter, til de er stekt. Snu litt på grillspydene under grillingen. Server med en deilig salat fra Myanmar, som du finner oppskrift på her:

http://aperitivo.blogg.no/1502464742_salat_fra_myanmar.html

 

Salat fra Myanmar

Maten fra Myanmar er både spennende og sunn. De tar inn elementer fra flere av landene rundt seg. Dette er en av mine favorittsalater.

2 avocado i små terninger

2 tomater i små terninger

1 liten, finhakket rødløk

5 ss finhakkede peanøtter

Alt unntatt peanøttene blandes i en bolle.

Dressingen:

4 ss peanuttolje (jordnøttolje)

Salt og pepper

2 ss limesaft

2 ts fivespicekrydder

Dressingen blandes og helles over. Dryss peanøttene over til slutt.

Du finner flere retter fra Myanmar her:

http://aperitivo.blogg.no/myanmar.html

Burmesisk kylling

Myanmars kjøkken er preget av fiskeprodukter og er påvirket av både kinesisk, indisk og thaikjøkkenet. Mohinga is den tradisjonelle frokostretten og også Myanmars nasjonalrett. Myanmars kjøkken er også kjent for sin store variasjon av salater. Salatene har alltid vært populære som fast food i byene.

Her har jeg laget en kyllingrett, som er passe til 4 personer.

5 løk

5 små tørkede chili

1 cm ingefær

10 hvitløksfedd

1 ts salt

1 ss gurkemeie

800 g kyllingfilet

2 ss nøytral olje

1 boks hakkede tomater (Mutti)

1 dl vann

2 ss soyasaus

Revet skall av 1/2 sitron

 

Del 3 av løkene i strimler og sett til side.

Finhakk 2 løk, chili ingefær og hvitløk. Kjør det sammen i en food processor til en jevn masse. Settes til side.

Bland salt og gurkemeie og gni inn kyllingfileten med det.

Brun kyllingen på begge sider i oljen på middels varme. Ta kyllingen ut av pannen og sett den til side.

Brun løkstrimlene lett i samme olje, tilsett løkmosen og rør med jevne mellomrom til den strimlede løken er myk.

Mos tomatene i food processoren, til en jevn masse og hell dem over løkblandingen, sammen med vann, soyasaus og sitronskall.

Rør godt og la det koke i 30 minutter. Tilsett kyllingen og la den koke med til den er gjennomkokt. Det tar ca. 20 minutter.

Ta ut kyllingen og hold den varm mens du koker sausen uten lokk til den er redusert til ca. 3 kopper. Hell sausen over kyllingen.

Serveres med nudler eller ris.