Meksikansk flan kan ligne på vår norske karamellpudding, men oppskriften er litt annerledes og den har litt revet appelsinskall. Denne oppskriften er passe til 8 porsjoner
2,5 dl sukker
2,5 dl melk
1 boks søtet kondensert melk
3 egg
3 eggeplommer
1/2 dl saft fra ferskpresset appelsin
1 ss revet appelsinskall
1 ss vaniljeekstrakt
1 ss maizenna
2,5 dl fløte
Smelt sukker til karamell i en stekepanne over middels høy varme. Pass på at det ikke blir brent. Hell karamellen over i en ildfast brødform og la den avkjøle seg.
Bland melk, kondensert melk, egg, eggeplommer, appelsinjuice, appelsinskall, vaniljeekstrakt og maizenna i en blender, og bland i ca. et minutt, til blandingen er helt glatt. Tilsett fløten, og puls flere ganger for å blande alt sammen. Hell blandingen over i brødformen.
Sett formen i en langpanne og fyll med kokende vann til halvveis opp på sidene av brødformen. Stekes i forvarmet ovn på 200 grader i 10 minutter, deretter 100 grader til flanen er fast men fortsatt dissete når du dytter til den, ca. 45 minutter til 1 time.
La flanen avkjøles, og deretter kjøles ned i min. 4 timer.
Ved servering, skjæres det langs kanten av formen for å løsne flanen. Vend den over på et fat, så karamellen kommer på toppen.
Pynt med frukt, bær eller blomster (pass på at de er spiselige) etter eget ønske.