desember 2016

Godt nyttår til alle Aperitivos lesere

Da har vi kommet til den siste dagen i året og dagen for å pynte litt ekstra med sølv og glitter, eller hva du måtte ønske. Jeg synes det er ekstra morsomt å pynte nyttårsbordet, ja forså...

Dronning Maudfromasj

Dronning Maudfromasj er en skikkelig festdessert og passer godt på nyttårsaften. Den er enkel å lage og smaker godt. Dersom du vil hvelve fromasjen over på fat før servering, går det fint, men...

Blomster

Jeg slutter aldri å glede meg over mangfoldet i blomster og kreativiteten hos den lokale Interflorabutikken min. Her er et lite utvalg fra de siste ukene og jeg synes det er så hyggelig å dekke bo...

Nyttårsaften - hva i all verden skal jeg lage?

Jeg har fått mange spørsmål om forslag til meny til nyttårsaften, så jeg legger ut noen forslag:   Til forrett: Salma med smak av Østen: http://aperitivo.blogg.no/1481446868_salma_med...

Valnøttbrød

Valnøttbrød smaker veldig godt. Denne oppskriften gir et saftig brør med knasende sprø skorpe. Jeg bruker dem som tilbehør til supper eller andre forretter. Her har jeg laget en rund...

Pasta med italiensk salami og fløtesaus

Vi er veldig glade i italiensk mat og vin hos oss og vi blir heller aldri lei Italia som ferieland. Pasta smaker alltid godt. Denne varianten er med en italiensk salami, men du kan også b...

Pizza med cajunsmak

Etter all julematen, kan det være godt med noe som smaker litt annerledes. Jeg synes det kan smake med en pizza og har valgt å lage en med cajunsmak. Cajunmaten kommer fra New Orleansområdet&nb...

Syltet laks

Dette er det nyeste tilskuddet til julefrokosten vår og det ble veldig populært. Syltet laks kan også brukes som forrett.   Skjær en salmalaks i terninger og bland med ca. 1/2 dl salt. L...

Første juledag - julefrokost fra kl. 12 og til vi legger oss

Vi har lang tradisjon i å spise lang, lang julefrokost med øl og dram, første juledag. Denne avslappende og fredelige tradisjonen gjør at første juledag er favoritt dagen min i jula.  ...

Peanøttkaker

Jeg tenkte det kunne smake med disse deilige peanøttkakene i romjulen.  De skal ikke stekes og er derfor raske og enkle å lage.   Varm 1 boks lys sirup og 1 glass peanøttsmø...

Oberstinnesild

Oberstinnesild er spesialiteten til stefaren min. Den passer perfekt på frokostbordet til jul og er veldig populær i vår familie.   5 kryddersild vannes ut, som det står på pakken og deles...

God jul

Da har endelig julefreden senket seg over hjemmet. Treet er pyntet og gavene er på plass. Karamellpuddingen er stekt, fire slag sild står klar til julefrokosten og vi skal bare spise mølje, lage ju...

Guros fylte bakepoteter

Disse potetene smaker godt alene, som en lett kveldsrett, lunsjrett eller som deilig tilbehør til kjøttretter, som for eksempel biff. Skyll og vask 6 bakepoteter og skjær dem over på langs. Legg...

Oldebestas sild i det grønne

Sild i det grønne er en gammel familieoppskrift og min yndlingssild. 8 spekesild fileter vannes ut, som det står på pakken. Når den smaker passe salt, deles den i passe biter og blandes med 2 dl...

Pinnekjøtt med kålrabistappe og en helt nydelig saus

For noen år siden fikk jeg servert en saus til pinnekjøtt, som ga pinnekjøttmåltidet en helt ny dimensjon. Denne sausen kan jeg virkelig anbefale på det varmeste. Sødmen i sausen, runder ...

Ris à la Mande

Ris à la Mande er den danske broren til riskrem og den smaker mye bedre. Den har revet marsipan i stedet for sukker og litt krønsj i form av mandelspon.    Kok grøt med 1 ltr mel...

Julegløggsild

Julegløggsild er kjempeenkel å lage og smaker veldig godt. Hell 2 glass kryddersild i en bolle og bland med 1 dl julegløgg, 2 ss julegløggkrydder, 1 dl rosiner og 1 dl hasselnøtter. Hell blandin...

Ostekake med smak av jul

Det er litt jobb med denne kaken, men den smaker godt og om du er litt kunstnerisk, kan den se veldig lekker ut.   Knus 300 g pepperkaker i en foodprossesor eller i en pose med en kjevle...

Tabascosild

Sild er morsomt, raskt og enkelt å lage. Det eneste som tar tid er ventingen, men denne tiden kan brukes til masse annet. Mange av sildeoppskriftene er arvet og laget i flere generasjoner, men...

Fetaostbiffer med tzatziki

Fetaostbiffer smaker godt med både ovnsbakte poteter som middag, og som lunsj i pitabrød. 2 skiver smuldret loff bløtes i 1 ½ dl vann. Tilsett 500 g karbonadedeig, 1 egg,&nbs...

Salma med litt smak av Østen - en nydelig og lettlagd forrett

Denne forretten er rask og enkel å lage og smaker godt av Østen. Bland 1 ss sesamolje, 2 ss soyasaus, saften av 2 lime, 2 ss hvitvinseddik, 2 ss honning og 2 ss brunt sukker. Del 300 g salma i s...

Langtidsstekt lammestek

Når jeg bruker kjøtt som ikke er så mørt fra naturens side, langtidssteker jeg det gjerne på lav temperatur. Det gjør at kjøttet nesten faller fra hverandre og blir helt fantastisk. Denne lammes...

Lussekatter og fylte lusseboller

Lussekatter er lekkert og smaker nydelig når de er nybakte og lunkne, men de kjedelige å bake ut. Etter jeg hadde klagd meg igjennom ett stekebrett med utbaking, ble det foreslå...

Søtpotetmos - nydelig til både kjøtt og fisk.

Søtpotetmos smaker helt nydelig og kan brukes til de samme rettene du vil bruke vanlig potetmos til. Start med å skrelle 4 søtpoteter, dele dem i terninger og koke dem i vann til de er mø...

Adventspynting

Jeg koser meg når jeg pynter til advent. Det er mye hyggelig man kan gjøre, både inne og ute. Her har jeg dekket et adventsbord og bordets midtpunkt, er selvfølgelig blomsten fra den lokale interf...

Romrosinis med karamelliserte mandelflak og masse annet godt

Romrosinis var favorittisen min i barndommen og den smaker enda bedre nå når jeg lager den selv. Her har jeg pyntet med ekstra romrosiner, karamelliserte mandelflak, pikekyss, physalis, b...

Fylt kyllingfilet

Kyllingfilet er alltid godt, men jeg liker å gjøre litt mer ut av den enn å steke den i panna. Her er en fylt variant, som vi synes smaker deilig.   Legg 6 kyllingfileter mellom 2 lag plas...

Ostesufflè

Ostesufflè er en av barndommens virkelig gode matminner og jeg synes fortsatt det er skikkelig godt. Jeg varierer den litt med f.eks. å ta i litt strimlet kokt skinke, men ikke så mye at suffl...

Foccacia

Foccacia er et nydelig italiensk brød, som passer til både supper, gryteretter og tapas (eller antipasti som det heter i Italia). Det kan også brukes alene til lunsj, fylt med f.eks. pest...

Thaifiskesuppe

Fres 1 finhakket løk og 2 gulrøtter i terninger i litt olje. Tilsett 1 cm revet ingefær, 2 finhakkede chili  og 2 fedd finhakket hvitløk. Hell på 1 boks kokosmelk, 1 boks kokoskrem,...

Bankekjøtt av elg

Mormoren min var veldig god på norsk tradisjonsmat og det var ikke alltid lett å vite hvorfor maten hennes ble så god. Jeg oppdaget etter hvert at hemmeligheten med bankekjøttet hennes, var at hun ...

Basturma

Basturma er et nydelig stykke speket kjøtt fra Armenia.   Den ene sønnen min og jeg bestemte oss for å gjøre et forsøk på å lage det selv. Vi har renskjært et stykke indrefilet (sikkert rå...

Blåskjell med thaismak

Jeg er veldig glad i blåskjell og veldig glad i thaimat, så å kombinere dette, synes jeg blir skikkelig godt.   Fres 1 finhakket løk i litt olje. Tilsett 1 cm revet ingefær, 2 finhakkede c...

Pizza

Da jeg var liten, var pizza for de fleste, noe de spiste i Italia. Jeg var i den eneste familien jeg visste om, som hadde pizzalagende foreldre og den eneste pizzaen jeg visste om, var den med toma...

Mongolsk hatt

I forbindelse med besøket vårt i Frankfurt forrige helg, var vi så heldige at vi ble bedt hjem til en familie som bor der.  De serverte oss noe de kalte mongolsk hatt. Det er en slags ...

Thailandsk fiskewok med reker

Denne deilige woken, med reker og fisk er rask å lage og er sunn i tillegg. Vi synes den er grei å lage når vi har kommet hjem fra jobben og ikke vil lage mat i lange tider. Fres 2 finstrim...
Siv Ellen

Siv Ellen

50, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits