november 2016

Bursdagsmiddag for 50-åringen

Når man fyller 50, må man få velge litt på øverste hylle når man skal ha familiemiddag. Jeg valgte en forret med laks, som jeg synes er spesielt god, Du finner oppskriften her:  http://aperit...

Syltet sjalottløk

Jeg har forsøkt å sylte sjalottløk noen ganger, med varierende hell, men med denne oppskriften blir løken et nydelig tilbehør til både kjøtt og fisk. Skrell sjalottløken og skjær av endene. Kok ...

Matmarked i Frankfurt

Bak en trist fasade i Frankfurt, finner du et fantastisk matmarked. Vi besøkte det to ganger denne helgen. Om du synes det er godt utvalg i norske butikker, vil dette matmarkedet imponere deg. Jeg ...

Tacopizza med kylling

Tacopizza med kylling er populært hos oss. Jeg bruker vanlig pizzabunn som du finner oppskrift på her: http://aperitivo.blogg.no/1469531880_pizzakveld_i_loungen.html Kyllingen og strimlet løk ...

Tapas - spanske småretter, som kan varieres nesten i det uendelige

Tapas kan varieres nesten i det uendelige. Det behøver ikke å være så mye jobb heller, det bestemmer du selv. Det fine med tapas er at gjestene selv kan velge det de har lyst på og at tapasmål...

Pistasjis med vanilje

Knus 150 g pistasjkjerner i en blender med 50 g sukker. Del 1 vaniljestang av god kvalitet (f.eks. Tahiti) på langs og skrap ut frøene. Kok langsomt opp 5 dl melk og 3 dl fløte med pistasjkjernene ...

Ertepurè

Ertepurè smaker godt til både kjøtt- og fiskeretter. Jeg lager den alltid av frosne erter, som både er grønnere og smaker bedre enn bokseerter. Hell ertene i en kjele. Fyll i fløte så den nesten...

Elgfilet med persillerotpurè, bønner og en nydelig fløte og cognacsaus

Elg er nydelig mat og med denne sausen til, blir jeg et litt lykkeligere menneske. Vi har vakuumert kjøttet med timian, olje, pepper og laurbærblader og lagt det i sous viden i 2 timer på 56 gra...

Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon er nydelig fransk tradisjonsmat, med mye smak og mørt kjøtt etter lang koketid i rødvin og kraft. Skjær 1,5 kg renskåret høyrygg (eller bankekjøtt el.) i grove terninger. ...

Persillerotpurè

Persillerotpurè smaker nydelig som tilbehør til mange kjøttretter, som f.eks. biff, fileter av vilt, kylling og masse annet. Den er heller ikke så komplisert å lage. J Start med å skrelle og dele...

Bortsj - russisk rødbetsuppe

Bortsj er en deilig russisk suppe, som  passer godt en kald vinterkveld. Den er enkel å lage, men det er lurt å bruke engangshansker når du jobber med rødbetene. Rens og riv 5 rødbeter og f...

Den veldig gode fiskesausen til moren min

Denne nydelige fiskesauseen har moren min funnet på og den passer til stort sett all slags fisk. 1 gulrot deles i små terninger, 2 hvitløksfedd finhakkes og 2 vårløk finstrimles. Alt freses...

Nepestuing

Nepestuing er en grønnsaksrett som smaker godt til både fisk og kjøtt. Kok en blanding av neper og gulrøtter i terninger i vann, til de er nesten møre. Hell av kokevannet. Smelt 2 ss smør m...

Elgkarbonader

Elgkarbonader smaker skikkelig godt. Siden elgkjøtt er så magert, kan de fort bli litt tørre, men denne oppskriften gir saftige, smakfulle kaker. 1 kg malt elgkjøtt, 2 ss potetmel, 1 ss sal...

Pizzaboller

Pizzaboller er veldig kjekk turmat, som smaker godt både varme og kalde. Jeg starter med pizzabunnen. Du finner oppskrift på den her: http://aperitivo.blogg.no/1469531880_pizzakveld_i_loungen.h...

Taco er mer enn kjøttdeig og ferdigprodukter

For mange er taco stekt kjøttdeig og noen poser, men det kan selvfølgelig være mer enn det.   Om du ikke har forsøkt taco med kylling eller med biffstrimler, kan det anbefales. Det er også s...

Kjempegode rundstykker

Hjemmelagde rundstykker er veldig godt. Jeg baker alltid dobbel prosjon for å ha noen i fryseren til senere. Denne oppskriften gir lekre, luftige rundstykker.  Smelt 125 g smør og hell i 6 ...

Pho - min favorittsuppe fra Vietnam

Det tar litt tid å lage denne suppen, men det er ikke så mye jobb, bare mye venting. Denne suppen er min absolutte favorittsuppe fra Vietnam og den er virkelig verdt å vente på. Legg 1,8 kg bein...

Mørbrad av reinsdyr - med denne metoden får du det så mørt at du kan kutte den opp med en skje

Den siste tiden har det kommet et nytt kjøttmerke i matbutikkene, som heter Finnmark Rein. Dette kjøttet er kjempeflott og et godt utgangspunkt for masse deilige retter. Her har vi kjøpt mørbrad, v...

Tapasrestepizza

Vi spiser tapas ganske ofte. Mye av grunnen er at det kan varieres nesten i det uendelige. Det blir alltid en del rester og en fin måte å bruke dem på, er å lage en tapasrestepizza. Oppskrift p...

Lettvint kyllingsuppe med karri

Kok opp 1 ltr. god kyllingkraft og legg i 4 kyllingfileter i terninger og 1 strimlet løk. Tilsett 1 fedd finhakket hvitløk, 1 ts kajennepepper, 2 ts karri og 1 ts revet ingefær. La det koke i ...

Reinsdyrgryte med mandelpotetmos og rosenkål med bacon

Reisdyrgryte er fantastisk høstmat. Sammen med mandelpotetpurè og rosenkål med bacon, kan du gjerne servere det til gjester. Start med å steke 2 løk i strimler, 2 pakker skivet sopp og 1 kg rein...

Røykelaks med Skagensalat

Denne forretten kan gjøres nesten klar på forhånd, så den er grei å servere til mange gjester. Denne porsjonen er til 8 og vi synes den smaker nydelig. 400 g røykelaks Bland sammen 160 g rensed...

Rosenkål med bacon

Rosenkål med bacon er skikkelig godt tilbehør til vilt. Om du ikke er så glad i rosenkål, kan det godt hende du liker denne varianten.  Skjær av de brune rotendene, fjern de stygge bladene ...

Blomster - en av de små gledene i livet

Jeg er veldig glad i blomster og har alltid en bukett på spisestuebordet. Det er ekstra hyggelig å dekke et vakkert festbord, med en flott oppsats som midtpunktet. Disse er fra min lokale Interf...

Sjokoladekledd rabarbra- og jordbæris med jordbærcoulis

Dette er en skikkelig festdessert, som jeg synes det er hyggelig å servere. Alt lages klart i forveien, så det er bare å ta opp isen fra fryseren og legge alt på tallerkerkener ved servering ...

Skagensalat

Skagensalat smaker frisk og god og kan brukes som en deilig forrett eller på brødskiva. Bland sammen 160 g rensede, hakkede reker, 160 g hakkede krepsehaler, 1,5 dl creme fraiche,...

Moussaka med tzatziki og gresk salat - kosemat fra Hellas

Til moussaka brukes lammekjøttdeig. På Meny maler de det gjerne til deg i ferskvaredisken, men om du ikke får tak i, kan du bruke karbonadedeig.   Stek 600 g kjøttdeig av lam, 3 finhakke...

Hjemmelaget kebab i pita - sunnere og bedre

Jeg lager kebaben selv. Den store forskjellen fra den du kjøper på gatekjøkken, er at min inneholder rent kjøtt og er derfor mye sunnere. Start med å skjære ca. 200 g lammekjøtt eller ky...

Laks teryiaki - en deilig japansk rett, som er rask å lage.

Laks teryiaki er en kjapp, velsmakende rett, som er populær hjemme hos oss. Fisken kan erstattes av annen fisk, eller kylling eller annet kjøtt, men jeg anbefaler på det varmeste å prøve ...

Butter chicken - en deilig indisk klassiker, som er enkel å lage

Det kommer mange deilige retter fra India. Butter chicken er en av dem og vi synes den smaker nydelig. Den er ikke vanskelig å lage heller. Inderne bruker ghee, som er klarnet smør, men det går hel...
Siv Ellen

Siv Ellen

50, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits