oktober 2016

Tacopizza - prøv fredagstacoen på en ny måte

Tacopizza har etterhvert blitt en god konkurrent til fredagstacoen. Oppskrift på bunn finner du her: http://aperitivo.blogg.no/1469531880_pizzakveld_i_loungen.html Etter du har forstekt pizzab...

Hjemmelaget kjøttpudding - så mye bedre enn den ferdigkjøpte

Du har sikkert smakt den stusselige kjøttpuddingen du får kjøpt ferdig i matbutikken. Prøv heller denne hjemmelagde varianten og du vil oppleve en helt ny verden. 600 g karbonadedeig og 2 ts sal...

Ytrefilet sous vide med pastinakkpurè, cognac- og peppersaus.

Cognac- og peppersaus er en av de beste sausene jeg vet og den er morsom å lage. Knus 20 svarte pepperkorn grovt i en morter. Ha pepperkornene i en tørr stekepanne på middels varme til det begynner...

Pizza quattro formaggi

Pizza Quattro formaggi, eller pizza med fire oster er en av de tradisjonelle italienske pizzavariantene. Jeg spiser den alltid når jeg er i Italia og synes den kan smake helt fantast...

Pasta Carbonara med italiensk salami

Pasta smaker alltid godt. Denne varianten er en personlig vri på carbonara. Visp sammen 2 eggeplommer, 3 dl fløte, 40 g reven parmesan, 1 cm hvitløk fra tube og litt nykvernet pepper i en bolle....

Pestopoteter

Pestopoteter er deilig tilbehør til kylling, fisk, eller en deilig tapasrett. Det smaker aller best om du lager pestoen selv, men det finnes også ferdige å få kjøpt. Jeg starter med båtpotetene. J...

Fårikål

I de fleste fårikåloppskriftene skal du legge kjøtt og kål lagvis i kjele og koke i 2 timer. Jeg synes ikke kjøttet blir ferdig samtidig som kålen da, så jeg gjør som mormoren min gjorde, koker kjø...

Enkelt høstbord

Selv om ikke høsten er favorittiden min, synes jeg det er hyggelig å dekke med høstfarger. Her er det servietter fra Nille, løpere fra Step In og blomster fra den lokale interflorabutikken ...

Matopplevelser på Ristorante Antinè i Barbaresco

Den store overraskelsen i Barbaresco var lunsjen på Ristorante Antinè. Vi ante ikke hva vi gikk til, kun at den hadde fått god kritikk av de få som hadde anmeldt den på TripAdvisor. ...

Hjemmelaget vaniljeis med urtesukker

Hjemmelaget is er helt nydelig. Jeg husker godt den aller første gangen jeg lagde is. Det var på kjøkkenskolen på ungdomsskolen. Vi fikk hvert vårt lille plastbeger, som vi skrev navnet vårt på og ...

Trøffelfestival i Alba

Jeg ante ikke at det fantes noe som heter trøffelfestival, men de har en hvert år i Alba og den har vært der i over åtti år. Du får, mot en liten sum, utdelt et vinglass og en vinglassholder t...

Crispy duck er en kinesisk favoritt hos oss

Crispy duck er en nydelig rett med spennende smaker. Du kan lage lompene selv, eller kjøpe ferdige i frysedisken, hos forretninger som selger kinesiske ingredienser. Vi synes også dette er&nbs...

Thai kyllingsuppe

Denne kyllingsuppen er en deilig og varmende rett, som passer godt nå på høsten. Om det frister med litt kokossmak, kan du erstatte creme fraichen med  kokoskrem.   4 kyllingfile...

Grøntrand

Denne oppskriften har jeg funnet i den gamle kokeboka som moren min har fra husmorskolen. Den ble laget i en randform og du skulle legge kokte grønnsaker i åpningen i midten og serve...

Ørretforrett

Denne forretten lager seg nesten selv. Fisken gjøres klar i minimum 2 timer før servering og settes kaldt. Det sprø landbrødet legges på ved servering. Jeg bruker rå 200 g ørret, som jeg le...

Fiskeform med snøfrisk og erter

Denne fiskeformen er en god hverdagsrett som smaker godt med båtpoteter til, men det går fint med kokte også. Valgfri fisk deles i terninger og legges i en smurt, ildfast for...

Nissevinsmaking og trøffeljakt hos Josetta Saffirio

Som forrige gang vi var i Barolo, måtte vi også denne gangen til Sara. Etikettene er morsomme med en nisse på. Nissen er en gnom, som er fra barnefortellinger, gjenfortalt i denne familien. Vi...

Begersvingenlam - eller kampen om den grønne gørra.

Denne italienske retten er min absolutte lammefavoritt. Den smaker fantastisk og den grønne gørra får ingen av oss nok av, så derfor har retten fått dette ikke så veldig tiltalende tilnavnet hos os...

Bakt potet - en lunsj eller kveldskos som lager seg selv.

Bakt potet er en rett du kan lage så enkel eller komplisert du vil. Du kan fylle den med kryddersmør og bruke den som tilbehør til middagen. Du kan også sette fram masse deilig tilbehør og bru...

Vakre Barolo - middag på Barolo Friends og vinsmaking på Brezza

Barolo er et vakkert sted. Vi bodde på Hotel Barolo - igjen. Hotellet ligger i naturskjønne omgivelser, har hyggelig betjening, rom i fin størrelse, mange av dem med veranda. De har også&...

Svinefilet i rosépeppersaus

Dette er en velsmakende rett, som er rask å lage. Svinefiléten deles i tommetykke skiver og brunes på begge sider i smør. Tilsett 1 boks fløte, 1 ss (eller mer om du vil) hel...

Calzone

Calzone er en italiensk innbakt pizza, som kan fylles med det meste. Jeg lager pizzabunn på vanlig måte. Oppskrift på bunnen finner du her: http://aperitivo.blogg.no/1469531880_pizzakveld_i_lou...

Vinsmaking i Barbaresco

Barbaresco har verdens kuleste kirke. Fra utsiden ser den helt vanlig ut, men når du kommer inn, har de byttet ut alteret og resten av interiøret til det du behøver for en hyggelig v...

Gnocchi med kjøttsaus

Gnocchi er en italiensk klassiker. Det er pasta, men er laget av poteter i stedet for mel og smaker veldig godt. I det siste har det vært mulig å få tak i god, fersk gnocchi i matbutikken og det er...

Tarte flambée

Tarte flambée er en spesialitet fra Alsace. Den er god alene, men passer godt til et tapasmåltid, eller som tilbehør til suppe. Lag pizzadeig på vanlig måte. Du finner oppskrift her: http://ape...

Bursdagsfeiring - Enoteca Svanen og Restaurant Fjord

Jeg fikk en flott 50-års feiring. Vi startet bursdagen min på Enoteca Svanen i Oslo.   Det er et ganske nytt sted for vinsmaking og ligger i lokalene etter det gamle Svaneapoteket. Interi...

Crème brûlée

Crème brûlée er det franske svaret på karamellpudding. Crème brûlée er en smart dessert å servere når du skal ha gjester, for du kan gjøre det meste klart dagen før, sånn at du kun legger sukk...

Høst i loungen

Jeg er ikke noen stor fan av høsten, men etter en sommer med lyse, lette farger, må jeg vel inrømme at jeg liker å pynte med høstfarger. Loungen vår, som ligger sammen med boblebadet, bak huset, br...

Pasta med kylling i fløte og pestosaus med sprøstekt parmaskinke

Pasta kan varieres i det uendelige. Her har jeg laget en saus av 3 dl fløte, 1 egg, hjemmelaget pesto (eller 1 glass ferdiglaget), salt og pepper, som kokes sammen. 4 kyllingfileter i terninger st...

Spansk potetomelett eller tortilla - perfekt tilbehør til en tapasmeny, eller en god lunsjrett

Om du skal lage tapas, eller om du bare skal ha en god lunsjrett, er dette et godt alternativ. Jeg starter med å skjære 2 løk og 2-3 rå poteter i skiver. Jeg steker det på svak varme&n...

Kjølerommet vårt

Vi er så heldige at vi har et kjølerom i grei størrelse i stedet for kjøleskap på kjøkkenet. Det er skikkelig praktisk og jeg har systematisert innholdet, så det skal være enkelt å h...

Pizza med biff og bearnaise

Jeg husker første gang jeg hørte om pizza med biff og bearnaise. Jeg trodde det var en spøk, men oppdaget fort at det faktisk var godt. Jeg lager det ofte når jeg har middagsrester av enten kalve- ...

Hva skjedde?

Jeg forstår ikke helt hva som skjedde, men i går sto det 49 på bloggen min. Jeg skvatt litt da jeg oppdaget denne endringen i dag, men nå når jeg har kjent litt etter, er alt som det var i går...

Deilig kje fra slakter Eide med rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter

Helt siden første gang vi smakte kje, for noen år siden, har det blitt en vinner på matbordet i vår familie og jeg finner stadig på nye varianter av tilbereding og tilbehør. Denne gangen ...

Kjøttkaker på topp

Denne gamle oppskriften fikk jeg av svigermoren min. Den har rene, norske smaker og er ekstra god med nykål. Smør en stor form evt. langpanna. Legg potetskiver og løk i ...

Tiramisu - en enkel og velsmakende italiensk dessert

Italia har mange gode desserter, og denne er helt nydelig, lett å lage og kan gjøres helt klar på forhånd, om du skal ha gjester. Den kan også lages i porsjonsskåler. Denne oppskriften er passe til...

Kalvefilet med kantareller, fløtegratinerte poteter, rødvin- og portvinsaus

Kalvefilet er fantastisk mørt og godt. Her serverer jeg den grillet, med en nydelig rødvin- og portvinsaus. Sausen kan også brukes til andre kjøttslag, for eksempel biff, og til hvit fisk. ...

Høst i huset

Selv om været er flott, kan vi merke at det er høst og jeg kjenner høstpyntefølelsen sige inn i meg. Etter en sommer med lyse og lette sommertoner, er et godt med litt varme høstfarger. Brettet ...

Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter har etterhvert blitt en klassiker , er enkel å lage og passer til mye. 10 poteter skjæres i tynne skiver og legges i lag med 3 fedd finhakket hvitløk, litt salt og p...
Siv Ellen

Siv Ellen

50, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits