september 2016

Peshwarinan

Nanbrød er en viktig del av et indisk eller pakistansk måltid, og peshwarinan er det aller beste av dem. Om du skal bake nanbrød en eneste gang i livet, er det dette. Det er ikke vanskeli...

Kylling korma

Kylling korma er en av de mildere indiske rettene og lett å like for både liten og stor. Vi legger ofte kyllingen i marinade kvelden før, så det går raskt å gjøre den ferdig når vi kommer fra jobbe...

Eplekake med rosin, kanel og mandler

Eplene henger modne på trærne nå. Hva er vel bedre enn å hente inn noen og lage en deilig, saftig eplekake. Denne er lettvint og smaker veldig godt. 175 g smør og 200 g sukker røres hv...

Thaipizza

Denne pizzaen serverer jeg nesten alltid til broren min, når han kommer på besøk fra London. Den er nok en av favorittene hans, tror jeg. Jeg lager pizzabunn på vanlig måte. Du finner "oppskrift...

Ossobuco med potetmos

Ossobuco er en deilig italiensk tradisjonsrett med kalveskank. Det er smart å lage litt ekstra, for den smaker enda bedre oppvarmet, neste dag. Jeg serverer den med potetmos. Fres 2 løk og 4 gul...

Langtidsstekt svinenakke med coleslaw i burgerbrød

Dette er en saftig og deilig lunsjrett, som er veldig populær her i huset. Du kan også lage den med grillet kylling, men da må ikke kjøttet steke, kun strimles og varmes opp sammen med BBQ-sausen. ...

Tante Ingers flettekrans

Denne oppskriften gir en lekker og luftig flettekrans med vaniljefyll. Det smart å la gjærdeig heve lenge, så ikke la deg begrense av hevetiden jeg har foreslått.   Elt sammen 5 dl he...

Ørretfilet med soppstuing, agurksalat og bakte småtomater

Ørret med soppstuing er vel kanskje ikke den vanligste kombinasjonen, men det smaker nydelig sammen. Agurksalaten: Agurken skrelles og deles på langs med ostehøvel, før den legges i en lak...

Gammeldags ertesuppe

Ertesuppe er en deilig tradisjonsrett og kan brukes til både middag, lunsj og nattmat. I barndommen min brukte vi ofte større biter av kjøttet, med kokte poteter til og suppen som saus, som en h...

Ordførerens rekesuppe

Denne suppen er spesialiteten til ordføreren i Kristiansand.   Fres rekeskall av 1 kg reker i en god klatt smør i en sautepanne. Dryss over 4 ss mel, tilsett 2 ltr fiskekraft og...

Lam i tortilla

Dette er en god og lettvint rett, som er grei å lage, om du skal bruke opp resten av lammelåret/steika. Denne oppskriften er til 4 lefser. 500 g kjøtt fra lammelåret, revet i strimler, bl...

Flettestenger

Denne oppskriften gir to flotte, luftige flettestenger. Som alltid, er det smart å la gjærdeig heve lenge, så ikke la deg begrense av tiden jeg har foreslått. Elt sammen 5 dl helmelk, 100...

Marokkansk lam

Nå som lammesesongen er i gang, kan det være morsomt å servere det på litt nye og spennende måter. Denne marokkanske varianten er smakfull og saftig. 1/3 fl hvitvin og 1/2 flaske kyllingfon...

Torsk sous vide med råstekte poteter, glaserte gulrøtter, ertepuré og bacon

Denne nydelige retten består av en ertepuré, fersk torskefilet, sprø, råstekte poteter, sprøstekte baconterninger og glasert gulrot. Jeg har pyntet den med gaukesyre, som både er dekorativt og...

Ukens vakre blomst fra Interflora

Denne uken er det tilbud på avskåren hortensia, så det ble en ekstra positiv opplevelse da jeg skulle betale. Synes det  er vakkert med de dempede lillatonene.  

Vitello tonnato

Dette er en deilig, italiensk rett, som kan brukes til lunsj, forrett eller til et antipastimåltid. Jeg legger retten på et fat, så alle kan velge mengde selv, men den kan også ...

Ha det på badet

Jeg er fornøyd med badet vårt i første etasje. Vi har brukt dempede toner av offwhite, beige og grønt. Maleriet av Jøran Flo, er kjøpt på Fineart.no og går også i samme fargeskala. ...

Lammecarré med potet- og løkstabler og rotgrønnsaker julienne

Carréen smøres inn med en blanding av olivenolje, søt balsamico, finhakket hvitløk, pepper og rosmarin. Det kan gjerne få hvile noen timer med denne blandingen, før det grilles til det får en lekke...

Braisert oksestek med sopp, sukkererter og potetmos

Dette er en deilig søndagsmiddag, som nesten lager seg selv. Du kan gå en koselig tur i skogen og plukke sopp eller bær så lenge.  Når jeg har steik av f.eks. bog, ...

Krydder

Jeg har fått noen spørsmål om krydderbeholdningen min - ja, den er innholdsrik. I tillegg har jeg alltid urter på benken, eller i kjøkkenhagen på sommeren. Den flotte krydderhyllen på 80 x 100...

Andebryst sous vide med portvinssaus

Denne andeoppskriften gir et nydelig resultat. Du starter med å lage en lake. Du koker opp 2,5 dl vann 50 g salt, 100 g sukker, 2 g knuste korianderfrø, 10 g knuste pepperkorn, 1 laurbærblad og 2 f...

Rødløkskompott

Denne rødløkskompotten er deilig til mange kjøttretter, og er et fantastisk tilbehør til andebryst. Del 2 rødløk i båter og fres dem i litt smør. Tilsett 2,5 dl rødvin, 2,5 ss sukker, 1 laurbærb...

Hjemmelagde karbonader med ertestuing

Hjemmelagde karbonader er så godt og så enkelt at det ikke finnes en eneste god grunn til å kjøpe ferdig. Jeg starter med løken og strimler 1 løk per person, som jeg steker i panne med 1 ss smør p...

Pitabrød med pesto, mozzarella og skinke

Dette er en lettvint og velsmakende lunsjrett. Du steker pitabrødet som det står på pakken (eller du lager dine egne). Når du har åpnet dem, smører du et lag med pesto, legger på litt salat, moz...

Kalvefilet med sopp, estragonsaus og sautert mangold

Start med å legge kalvefileten i marinade. Jeg har brukt 1 dl rødvin, 1 dl sherry, 1 ss olivenolje, litt pepper, 1 laurbærblad og 2 kvister fersk timian. Jeg blander alt i en brødpose og legge...

Spagetti vongole

Denne retten er noe av det beste jeg vet og jeg spiser den alltid når vi er i Italia. Oppskriften er til 4 personer. Skyll 1 kg hjerteskjell i kaldt vann og kast de som er ødelagt eller ikke lukk...

Sautert mangold

Jeg har fått en bunt med mangold i posen fra Sylling Andelslandbruk. Jeg har lest litt og funnet ut at den kan brukes på samme måte som spinat. Jeg vil sautere den og bruke den sammen med helstekt ...

Blomstergleder

Denne vakre blomsterbuketten fra Interflora pryder bordet mitt denne uka. Jeg synes de grå/blå/rosa/lilla fargene er så vakre. Den tar seg godt ut på spisebordet vårt også, synes jeg. ...

Superluftige boller

  Denne oppskriften har jeg fått av en tidligere nabo og den gir store, lekre og luftige boller. Det som er viktig er at du lar deigen få god tid til å heve, både før og etter utbaking. ...

Innbakt svinefilet med sursøt saus og wokede grønnsaker

Sursøt saus: Bland 2 appelsiner, både finrevet skall og saften med, 2 ss brunt sukker, 2 ss riseddik, 2 ss honning, 4 ss tørr sherry, 6 ss soyasaus og 2 ss tomatpuré. Kokes inn til det h...

Kylling tikka med roti og raita

  Kylling tikka: Del 1 løk i terninger, riv 2 cm ingefær, finhakk 2 hvitløk og stek det i en sautepanne (stekepanne med høye kanter) i olje til løken blir myk (2-3 minutter). Tilsett 1 finha...

Baguetter

Jeg oppdaget denne fantastiske oppskriften da jeg så på «Bagedysten» i Danmark. Det det danske svaret på «Hele Norge baker». Det er litt ventetid, siden det først settes en fordeig, men resultatet ...
Siv Ellen

Siv Ellen

50, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits