august 2017

50-årsfeiring i Verona

I en gate bak torvet ved Arena, ligger en bitteliten restaurant, som har gjort det bra på Tripadvisor. Den heter Cangrande, har nydelig mat og en veldig hyggelig betjening.  Vi be...

Kylling green curry

Kylling green curry er en deilig thailandsk rett. Om du ønsker den sterkere, kan du tilsette en finhakket chili. Denne oppskriften er passe til 2-3 personer.   400 g kyllingfilet i terning...

Rødløkskompott

Rødløkskompott smaker godt til mange slags kjøttretter og spesielt godt til grillmat. Den bør helst serveres lun. 2 ss smør 4 rødløk i strimler 2 ss brunt sukker 0,6 dl god balsamicoeddik 0,...

Koke kraft på kalvebein

Det er veldig praktisk å ha kraft i fryseren. Den kan brukes til bl.a. sauser og supper. Å koke kraft er billig og enkelt og det er morsomt å lage mat med egenprodusert kraft. Jeg lager alltid...

Svinemage med fløtegratinerte søtpoteter

I det siste har vi fått svinemage i matbutikkenl Den skal egentlig være klar til å legges på grillen, men jeg synes den både er fet og for salt, så jeg har funnet en måte å forbedre den på. Legg...

Grillspyd fra Myanmar

Maten fra Myanmar er spennende. De blander smaker fra flere av landene rundt seg. I tillegg er de kjent for veldig sunn mat. Jeg kan anbefale disse grillspydene. De kan også lages i ovnen på 200 gr...

Ut og spise i bakgatene i Verona - spiste noe helt uvanlig

Om du ikke har vært i Verona, kan jeg anbefale det på det varmeste. En lokal dame fortalte oss om denne lille restauranten, gjemt i en bakgate og ikke så synlig for turistene. Vi lette oss frem ...

Ytrefilet med kantarell- og sjampinjongsaus

Gni inn ytrefileten med rub, f.eks. Menys BBQ-rub. Dette kan gjerne gjøres dagen i forveien. Fileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette er for at panna ikke skal av...

Kantarelljakt

Noe av det hyggeligste med høsten, er at vi finner kantareller i skogen, rett utenfor stuedøren vår. Det er ikke alltid vi vet at vi er på kantarelljakt. Noen gangen skal vi bare gå en tur og en...

Salat fra Myanmar

Maten fra Myanmar er både spennende og sunn. De tar inn elementer fra flere av landene rundt seg. Dette er en av mine favorittsalater. 2 avocado i små terninger 2 tomater i små terninger 1 lit...

Omelett med ramsløkpølse

Omelett er godt til frokost, men passer også bra til lunsj, kveldsmat, eller som en del av et tapasmåltid. 4 egg 4 ss fløte 2 vårløk i strimler 2 ramsløkpølser i terninger 1 rød pa...

Kje på fransk vis

Kje smaker kjempegodt og kan varieres nesten i det uendelige. Jeg kjøper det fra Slakter Eide i Lillesand. De selger varene sine til Meny, så det er mulig du kan få bestilt det i kjøttdisken der. H...

Lammeskank med rotgrønnsaker i ovnen

Lam er nydelig mat. Denne retten gjør seg selv i ovnen og er perfekt når du ska servere mange. Denne oppskriften er passe til 4 personer. Lammeskanker   4-8 lammeskanker per person avheng...

Indiske grillspyd med kylling og kalv

Indiske grillspyd smaker deilig i varmen. 800 g ytrefilet av kalv skjært i strimler 4 dl yoghurt 1 løk 2 ss ingefær 2 ts chilipulver, eller mindre om du ikke vil ha det for sterkt 2 ts kane...

Paprikasaus til hvit fisk

Det er godt med litt variasjon på tilbehøret til fisk. Denne sausen passer til hvit fisk og er passe til 4 personer.   2 store paprika 1 finhakket rødløk 1 ss olivenolje 1 dl rødvin 1 ...

Pastaputer med pancettasaus

Disse deilige pastaputene, fylt med sopp, får du kjøpt ferdige. Om du ikke får kjøpt pancetta, som er det italienske baconet, kan du bruke smårettbacon. Om du ikke får tak i ferdig revne rødbetemix...

Ostesmørbrød med chevre, spekeskinke og pære

Dette ostesmørbrødet er litt mer spennende enn de vanlige med gulost, en skinkebit og litt ketsjup. Jeg synes det er en nydelig lunsjrett og er lett å masseprodusere om du setter dem på en plate me...

Chapati

Chapati er et lettlagd, indisk brød, som kan brukes til alle indiske middagsretter. De egner seg godt til frysing også, så det er bare å gange opp oppskriften og fryse ned i passe sorsjoner. 300...

Indrefilet av reinsdyr med bakte perlepoteter og saus med sopp og blåskimmelost

Det vanligste til vilt er en viltsaus, men hvorfor ikke variere med litt nye smaker. Her har jeg laget en saus med blåskimmelost i. Sausen: 2 finhakkede løk 1 pakke sjampinjong eller helst kan...

Burmesisk kylling

Myanmars kjøkken er preget av fiskeprodukter og er påvirket av både kinesisk, indisk og thaikjøkkenet. Mohinga is den tradisjonelle frokostretten og også Myanmars nasjonalrett. Myanmars kjøkken er ...

Pad thai med kylling

Dette er en rask og lettvint rett, som serveres som fastfood i Thailand. Jeg bruker vel ca. 20 minutter på å lage den. Du kan bruke bønnespirer fra boks, men de friske smaker veldig mye bedre. Den...

Deilig soppsaus til biff

Denne sausen smaker kjempegodt til biff og er heller ikke så vanskelig å lage. Den er passe som tilbehør til 4 personer. 1 finhakket løk 1 pk kantareller 1 pk skivet sjampinjong 1 ss oksefond...

Kveitesuppe

Denne suppa ble til pga. rester av en kveitemiddag.  Om du har rå kveite, må den ligge lenger i suppa, så den blir ferdigtrukket. 1 gulrot i små terninger 2 finhakkede hvitløksfedd 2 fins...

Vakkert sommerbord med søstrene med ektefeller på besøk

Noe av det jeg virkelig synes er hyggelig, når jeg skal ha middagsgjester, er å dekke bordet. Her har jeg levert ned en arvet pressglass stettebolle til den lokale Interflorabutikken min. De har få...

Blomkål- og squashsuppe

Dette er en deilig suppe, som passer både som forrett og som en lunsjrett. Denne oppskriften passer til 4 personer. 1/2 blomkål i buketter 1 liten squash i terninger 1 finhakket løk ...

Twixiskake

De fleste har vel smakt Twixsjokolade. Om du synes den er god, vil du garantert like denne iskaka, som består av en kjeksbunn, en karamellis og sjokolade rislet over toppen.    Om du ...

Første pizza i den nye pizzaovnen - kjempespennende og helt fantastisk godt

Vi var ganske spente når vi skulle steke pizza for første gang i den nye pizzaovnen og lagde deig etter alle kunstens regler. Det var litt ekstra spennende, siden vi hadde gjester, men resultatet b...

Kje med bakt potet og estragonsmør

Kje smaker kjemegodt. Jeg kjøper det fra Slakter Eide i Lillesand. De selger varene sine til Meny, så det er mulig du kan få bestilt det i kjøttdisken der. Siden kjeet ligger i en nydelig marina...

Fløtegratinerte søtpoteter

Fløtegratinerte søtpoteter er en god rett, som kan erstatte vanlige gratinerte poteter, for å få litt variasjon. Denne oppskriften er passe til 4 personer. 500 g skrelt søtpotet i skiver 5 dl f...

Gladmat i Stavanger

Jeg har akkurat vært på Gladmatfestivaen i Stavanger. Det var, som alltid, en fantastisk opplevelse. Konseptet er masse småboder med mat, der alle bodene skal ha minst én Gladmatrett til 30 kr. Vi ...

Perfekt potetpuré

Til vanlig bruker jeg ikke oppskrift på potetpuré, men noen ganger, når jeg vil at alle ingredienser i et måltid skal være helt perfekt, bruker jeg denne oppskriften. Det er passe til 4 personer, d...
Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits