august 2016

Kremet fiskesuppe

  1 løk i terninger og 2 fedd hvitløk blankes i  litt smør. Tilsett 2 dl hvitvin og la det koke litt inn, før du tilsetter 2 dl fiskekraft (evt. litt fiskefond), 1/2 ltr melk,...

Kalvefilet sous vide

Denne oppskriften gir en helt perfekt, mør og saftig kalvefilet. Skjær av sener og hinner. Krydre med timian, hvitløk og pepper. Legg fileten i en sous videpose og vakumer den. Legges i sous viden...

Nøtteterte

Det ble ikke tatt hensyn til at vi var barn, når det gjaldt mat, i min oppvekst. Vi måtte alltid smake på det som ble servert og det ble ikke laget spesielle barneretter. Jeg er veldig glad for det...

Ovnsbakte rotgrønnsaker med kantareller

Å bake rotgrønnsakene i ovnen, er lettvint og gir i tillegg et velsmakende tilbehør til både kjøtt og fisk. Det smaker så godt, at det nesten kunne spises uten mer tilbehør. Her har jeg bru...

Pastinakk- og spinatpuré

Denne puréen er deilig tilbehør til både fisk og kjøtt. Du kan gjerne lage en større porsjon og fryse for å gjøre det lettvint senere.   Skrell 4 pastinakker og del dem i terninger. Kok de...

Bursdagsgave på forskudd

Det er over en måned til bursdagen min, men så fikk jeg en liten overraskelse på forskudd allerede i dag. Denne hageslangen passer perfekt til utekjøkkenet. Jålete innpakking fulgte med på ...

Og da blir det pø og pø øllebrød

Kjærsten min brygger av og til øl. Jeg har funnet ut at når jeg bruker litt av mesken i brødoppskriften blir det nydelig brød. Jeg blander: 5 dl mesk 5 dl lunkent vann 1 tsk salt 1...

Thai grønn curry med kylling og brekkbønner

  I dag har vi brukt tre slag av de flotte bønnene fra Sylling Andelslandbruk https://www.facebook.com/infosyllingandelslandbruk/?fref=ts.     Vi har lagd en enkel og sma...

Enchiladas med spennende grønnsaker

  Jeg har grublet litt over hva jeg skal bruke de rareste grønnsakene fra Sylling Andelslandbruk https://www.facebook.com/infosyllingandelslandbruk/?fref=ts til. Siden jeg alltid bruker ...

Makrell i tomat av egenfisket makrell

Vi fisket mye makrell i Lillesand i sommer. Vi la noe på grillen og noe gikk i røykeovnen. Etter å ha spist middag, var det fortsatt mye makrell igjen, og den eldste sønnen min foreslo makrell i to...

På skattejakt hos Sylling Andelslandbruk

Jeg har oppdaget et helt fantastisk konsept og synes det er morsomt å fortelle videre om det. Det heter andelslandbruk og er perfekt for folk som ikke har en grønnsakshage selv, men har lyst t...

Estragonkylling på potet- og grønnsakseng

Denne oppskriften er en videreutvikling av en jeg fant i en kokebok fra begynnelsen av 80-tallet. Den skal smake godt av estragon og jeg bruker nesten et helt glass. Smør en langpanne. Legg...

Katt og mus i samme hus

Siden vi har to katter (Barolo og Amarone, for deg som liker italiensk vin), må vi selvfølgelig ha en katteluke også. Den er montert i døren til vaskerommet. Vi syntes den så litt kjedelig ut, så v...

Kveitefilet med baconterninger, ertepuré og amaronesaus

  Dette er en helt nydelig rett og en av mine absolutte favoritter. Denne gangen har vi hatt kveita i sous viden på 47 grader i 30 minutter, men det går helt fint å bake den i ovnen...

Indisk linsesuppe med nanbrød

300 ferdiggkokte linser 200 g gulrot 200 g løk 200 g sellerirot 4 hvitløksfedd 4 ts karri 1 ts sambal oelek 2 bokser tomater (helst Mutti) 4 ss grønnsaksfond eller 2 grønnsaksbuljongterning...

Enda en vakker blomst fra Interflora

Har lyst til å takke Interflora i Hokksund for enda en vakker blomst. Dere er knallgode!  

Røkt ørretkrem til forrett

Det kjekke med denne forretten, er at mye kan gjøres klart mange timer i forveien, så den er enkel å servere til mange gjester. 100 g røkt ørret i bittesmå terninger 1/2 pk snøfrisk 3/4 boks c...

Fortsatt litt sommer i hagen

Det nærmer seg høst, men etter en runde i hagen i dag, kan jeg fortsatt kjenne gleden over at sommeren ikke er helt over. Disse vakre liljene er av en eller annen grunn, mye senere i blomst en rest...

Kylling karaage i wrap med salat og chilimajones

Sønnen min er i det japanske hjørnet denne uka, så nå ble det jammen meg det i dag også. Heldigvis er rettene veldig forskjellige, så det er ikke noe problem. Vi synes denne retten er helt nydelig ...

Biff teriyaki med risnudler

Den yngste sønnen min har blitt veldig glad i å lage mat og denne retten har vi laget sammen i dag. Bland 3 pakker biffstrimler, 1 ss maizena, 2 løk og 2 ss sesamfrø. La det hvile mens du lager ...

Sjokoladefondant med chili

Jeg varmer 200 g kokesjokolade med chili sammen med 250 g smør på veldig lav varme i en kjele til det har smeltet. Samtidig visper jeg sammen 5 egg med 150 g sukker og blander inn 150 g ...

Bursdag med sushi

 Vi feirer bursdag i dag og bursdagsbarnet ønsket seg sushi. Jeg har laget sushi noen ganger, men jeg kan love at mine ikke er i nærheten av sushien jeg får kjøpt i Mjøndalen eller Hokksund. ...

Brennende kjærlighet - et gufs fra 80-tallet

Jeg hadde nesten glemt denne retten fra 80-tallet, men satt og kikket i gamle kokebøker og tenkte det var på tide å trekke den frem fra glemselen. Den er veldig kjekk å lage når du har rester av...

Lun potetsalat med greske kjøttboller og tzatziki

  Greske kjøttboller: 800 g karbonadedeig 1 løk 2 fedd hvitløk 1 neve frisk basilikum 1 neve frisk koriander 1/2 ts spisskummen 1 kvist frisk mynte 2 kvister frisk oregano 1 ts ...

En deilig, solfylt søndag og jeg tar opp poteter fra kjøkkenhagen

Sommeren nærmer seg slutten og det kan vi merke på kjøkkenhagen. Potetene er klare til å tas opp. Jeg lot noen av mandelpotetene jeg kjøpte i vinter, bli liggende igjen på kjølerommet, sånn at...

Knutekålmos

Du har sikkert sett denne kule grønnsaken i butikken i det siste. Jeg lager mos av den. Jeg skreller den, kutter den i små terninger,  legge dem i en kjele og fyller opp me...

Avansert lampeoppheng i stua

Sist vi skulle pusse opp stua vår i første etasje, ville vi gjøre noe spesielt med taklampa vår fra HK living.     Etter en runde på internett, hadde vi bestilt både tau og diver...

Tunfiskbiff med noe som ligner på gremolata

Tunfisk er en av de beste fiskene jeg vet. Når den er lekkert stekt på grillen med rosa kjerne, får du knapt noe bedre. Om du kun har smakt tunfisk fra boks, kan jeg love at dette ab...

Spareribs med coleslaw

Den ferdigmarinerte spareribsen du får kjøpt er alt for salt etter min smak. I tillegg synes jeg ikke den er mør nok, så jeg har funnet min egen metode for å gjøre den bedre. Jeg legger den...

Pad thai - thailandsk gatemat

Dette er en rask og lettvint rett, som serveres som fastfood i Thailand. Jeg bruker vel ca 20 minutter på å lage den. Du kan bruke bønnespirer fra boks, men de friske smaker veldig mye bedre. Du...

Marinert ost - godt i salater, eller som en av ingrediensene i et tapasmåltid.

Jeg startet å lage denne osten, da Tine sluttet å lage en tilsvarende, for noen år siden. Jeg tar den ofte med meg til jobben, der den er et populært tilbehør til salaten i luns...

Smuldrepai (eller crumble om du vil)

Smuldrepai er en veldig praktisk dessert, når man skal ha gjester. Du gjør den nesten klar på morgenen, tar frem is og setter paien i ovnen under middagen, så er den klar når gjestene er det. De...

Blomster på bordet - en av dagliglivets små gleder

      Jeg er veldig glad i å ha blomster på bordet, og har det nesten bestandig. Jeg er fast kunde på Interflora i Hokksund, og må si at jeg har fått mange vakre kreasjoner i lø...

Potetvafler med bacon, salat, og rømme - morsom OL-lunsj

Nå i disse OL-tider, kan det vel smake med en lettservert lunsj. Mitt forslag er potetvafler, som er både godt og lettvint. De kan varieres i det uendelige, men jeg har brukt rømme, salat, hakket r...

Kyllingsatay med peanøttsaus, mangosalsa og ris

  Dette er en virkelig koserett, som er en av favorittrettene til den yngste broren min. Jeg starter med å lage marinaden til kyllingfileten. Den består av 1 dl Ketjap Manis, 2 ts ...

Deilig reinsdyrbiff med viltsaus, båtpoteter, kantareller og romanesco

Du finner en fantastisk mør reinsdyrbiff, som jeg vil anbefale, i frysedisken. Vi skal servere den med en nydelig viltsaus, selvplukkede kantareller, båtpoteter og romanesco i dag.  &nbs...

En koselig krok ved trappen opp til 2. etasje

Ved trappen opp til 2. etasje har vi laget til en koselig krok. Det gamle bordet har vi arvet etter svigermor. Det har vi pusset ned og malt beina på. Det gamle fatet er også etter henne. Vi synes ...

Hasselbackpoteter

Jeg har fått en del spørsmål om hasselbackpotene mine, så jeg legger ut en liten oppskrift. Jeg bruker en bakepotet per pers. Jeg skreller dem ikke, men jeg legger dem på siden og stikker en ...

Svinefilet med serano og ost

Ofte kan svinefilet bli litt tørt, men når du pakker den inn i skinke og ost, virker den mye saftigere. Jeg tar et matpapir og legger skinken utover med litt overlapp. Så smører jeg på e...

Hjemmesnekret utekjøkken - nye elementer

Jeg har skrevet om utekjøkkenet vårt tidligere, men vi har fått et par nye elementer siden det. Jeg fant et oppheng for lykt på Step in og brukte det til å henge opp en lykt vi allerede hadde. I ti...

Koselig sopptur og deilig soppsuppe

  Som sønnen min sier: Livet er for kort til å spise vond mat. Dette er virkelig en av de gode tingene i livet, for vi er så heldige at vi bor i skogkanten. I dag har vi vært p...

Pynte ute

Jeg synes det er hyggelig å pynte rundt meg, og det gjelder ute også. Interflora har laget denne enkle, men dekorative dørpynten, som nå pryder garasjedøra vår. Den har hengt der i noen måneder, me...

Ostekake med rom og rosin

Jeg fant en ganske lettvint oppskrift på en kake med rom og rosin i et bilag til et ukeblad i sommer. Jeg synes den så fristende ut og rom er populært i den mannlige delen av familen vår, så jeg te...
Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits