juli 2017

Dulce de leche

Dulce de leche er karamellisert melk som smaker fantastisk godt. Du kan bruke den på havregrøten eller på brødskiva eller som tilbehør til dessert. Du trenger bare en boks søtet kondensert melk og ...

Biff med hjemmelaget bearnaise

Biff med bearnaise er en klassiker. Det smaker aller best når du lager sausen selv.   Gni inn oksefileten med rub, f.eks. Menys BBQ-rub. Dette kan gjerne gjøres dagen i forveien. Fil...

Rekecocktail som i Thailand

Denne lekre rekecocktailen smaker nydelig og er thaiinspirert. Den smaker aller best med ferske reker, men du kan selvfølgelig også bruke frosne.   1 mango i små terninger Safte...

Sweet scorpion grillspyd med båtpoteter og aioli

De fleste har vel hørt om chili Claus og hans galskap med å spise sterk chili som underholdning. I kjølvannet av berømmelsen, har han også lansert diverse chiliprodukter, bl.a. krydder.&n...

Estragonsmør

Estragonsmør smaker deilig i bakt potet og spesielt godt sammen med kylling eller en biff. 1 bunt estragon 2 ss mild eddik 100 g smør (romtemperert) Salt og pepper Plukk bladene av estragone...

En slags gresk lasagne

Denne lasagnen har jeg tatt helt ut av eget hode, uten inspirasjon fra noe sted, men den smaker skikkelig godt. 2 finhakkede løk 500 g lammekjøttdeig 1 boks hakkede tomater (helst Mutti) 2 gu...

Béarnaisesaus

Hjemmelaget béarnaisesaus smaker fantastisk, men kan kanskje være litt avskrekkende å lage. Det er kjempegøy å sette hjemmelaget béarnaisesaus på bordet, for det er ingen tvil om at den er hjemmepr...

Horn

Det er alltid greit å ha horn i fryseren. De er svært anvendelige, både med pålegg inni, men også som tilbehør til gryteretter og supper.   60 g smør 3 dl melk 1 pk gjær 400 g hvetemel ...

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe kan kjøpes i poser, men det er like enkelt å lage selv. Det smaker dessuten mye bedre. Dette oppskriften er passe til 4 personer.   1 stk blomkål 1⁄2 stk finhakket løk ...

En fantastisk tid i hagen

Nå er hagen på sitt aller vakreste og jeg nyter den hver eneste dag. Legger ved noen bilder av blomster, grønnsaker og urter. Ved boblebadet har jeg plantet i en gammel sinkbalje.  ...

Moules frites

21. juli er belgias nasjonaldag. Feiringen startet med at kong Leopold 1. ble kronet til Belgias første konge i 1831. Belgias nasjonalrett er moules frites, som er blåskjell, pomm...

Loffepizza

Denne retten er perfekt om du har litt loff og noen rester. Her har jeg rester av kjøttsaus, som jeg tidligere har brukt sammen med pasta. Du trenger ca. 3 skiver loff per person. Legg kjøttsaus...

Thainudler med laks

Denne retten smaker godt og er i tillegg rask å lage. Om du får rester, smaker det godt i matboksen neste dag. Denne oppskriften er nok til 4 personer.   600 g laksefilet  2 ss soyas...

Pastagrateng

Pastagrateng er en rett som er enkel å lage og som faller i smak hos både liten og stor. Denne oppskriften passer til 4 personer.  500 g karbonadedeig 300 g pastarør eller skruer...

Hvitløk- og pestobakt laks med bakt potet, smørdampede grønsaker og den deilige fiskesausen til mamma

Denne deilige fiskeretten er mammas ide, som jeg med god samvittighet har stjålet. Laksefileten lages slik: 1 glass pesto 4 cm hvitløk fra tube Salt Legg laksen i en smurt, ildfast form, bla...

Fiskesuppe med selvfisket fangst på hytta

Det er ikke noe som smaker noe særlig bedre enn fiskesuppe laget på selvfisket fangst. Vi synes denne suppa smaker helt fantastisk og du kan selvfølgelig lage den med fisk fra fiskedisken. 1 fin...

Langøya bar - en hjemmelaget hyttebar

Kjæresten min har laget en lekker og morsom bar, som henger ute på hytta på Sørlandet om sommeren. Vi kaller den langøya bar. I den finner du alt du trenger for å lage en long island...

Frankrikes nasjonaldag er 14. juli.

Frankrikes nasjonaldag, La Fête Nationale, også kjent som Bastille-dagen, feires den 14. juli. Denne datoen i 1789 regnes som starten på den franske revolusjonen, med stormingen av Bastillen. Krans...

Crumble med rabarbra og jordbær

Crumble er  en nydelig dessert, som kan varieres i det uendelige. Du kan også velge om du vil servere den i porsjonsformer eller i en stor form, som jeg har gjort her. Start med crumbelen: ...

Ostesmørbrød med jordbær

Jordbær er godt og her har jeg laget meg et lite ostesmørbrød med balsamico og nyplukkkede jordbær. Dette er en skikkelig sommerlunsj. Skjær tre skiver brød. Smør et tynt lag med nøytral smøreos...

Svinemage (porkbelly) med potetmos og rotgrønnsaker

I det siste har vi fått svinemage i matbutikkenl Den skal egentlig være klar til å legges på grillen, men jeg synes den både er fet og for salt, så jeg har funnet en måte å forbedre den på.  ...

Squashsuppe

Squashsuppe smaker kjempegodt og er heller ikke så vanlig å få servert. Denne oppskriften er egentlig mammas og er passe til 4 personer til lunsj. 1 stor løk i terninger 1 stor squash i terning...

Kebab av lammefilet med båtpoteter og maiskolber

Kebab kan være mye forskjellig. Denne varianten er laget av lammefilet og smaker saftig og nydelig. Beregn ca. 200 g kjøtt til hver (eller mer, om du har storspisere). Start med å skjære ytrefil...

Baguettpizza

  Denne kjappe lunsjen, kan varieres i det uendelige og om nødvendig tilpasses hver enkelt av de som skal spise. Denne oppskriften er passe til 4 personer. 2 baguetter 1 boks pizzasau...

Karibisk kylling

Karibia består av mange små og litt større øyer og øyland, som f.eks. Haiti, Jamaica og Cuba. Siden de har et tropisk klima, vokser det masse spennende vekster der. De fleste av dem har vi ikke eng...

Cacik

Cacik er tyrkias svar på tzatziki.   De vanner den ofte ut og brukker den som drikke, men denne oppskriften er en dip:  1/2 hvitløksfedd 250 ml yoghurt 1 ts tørket mynte 150 ...

Da var vidunderet klart til bruk i hagen - en nyanskaffet pizzaovn (som jeg også kan bake brød i)

Vi har pratet om pizzaovn i noen år, men siden kjæresten min fyller 50 i sommer, ble dette en hyggelig overraselse. Jeg bestilte den og trodde det var noen ukers leveringstid, men i løpet av fire d...

USAs nasjonaldag - 4. juli

Datoen for uavhengighetserklæringen i USA er 4. juli 1776. Denne datoen har senere blitt USAs nasjonaldag. USA, som er et vidstrakt land, har selvfølgelig et mangfold av mattradisjoner. Du finn...

Aioli - hjemmelaget er lett å lage og smaker aller best

Om du ikke prøvd å lage din egen aioli, er det på tide. Det ser nesten ut som magi når eggeplommen og oljen blir til aioli, kun med en stavmikser.  2 eggeplommer 2 cm hvitlø...

Nydelige blåskjell i hvitvin

Jeg har vokst opp med blåskjell, men siden vi bodde i innlandet, var de hermetiske. Etter jeg ble eldre, oppdaget jeg hvor fantastiske de er når de er ferske. De smaker aller best nå...

Pulled laks med smak av østen

Det er spenende å tilsette nye smaker til fisk. Denne varianten må sønnen min få æren for.   Saus: 2 ss Sriracha 3 ss Blue Dragon chili & Ginger sauce 1 ts ingefær fra ...
Siv Ellen

Siv Ellen

50, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits