juni 2017

Tyrkisk kebab av lammedeig

Kebab er ikke bare maten fra norske gatekøkken. Prøv å lage det selv og få en helt annen opplevelse. Det er ikke mye jobb og det smaker så mye, mye bedre.   1/2 kg lammedeig (eller karbona...

Pizza Jamaican style

Denne deilige varianten av pizza, har en smak av Jamaica. Denne oppskriften er nok til 2 pizzaer.   Start med bunnene. Bland 6 dl tipo 00 mel med 2 ss olivenolje, 1 ts salt, 1 ts sukk...

Så enkelt kan det gjøres, sier sønnen min

Det er flere talenter i familien min. Da sønnen min skulle flytte for seg selv nå, fikk han en idé om at han skulle lage salongbord selv, og her er resultatet. Bordet er laget av firkantrør fra ...

Rotgrønnsaker med potet, bakt i ovnen

Denne grønnsaks- og potetretten, er en vinner hos oss. Den passer til både kjøtt og fisk. Skrell og del ønskede rotgrønnsaker i terninger, på ca 2 x 2 cm. Del poteter i 2 x 2 cm. Du trenger ik...

Stuing av rotgrønnsaker

Grønnsakstuing smaker nydelig til både kjøtt- og fiskeretter. Her har jeg laget en variant av rotgrønnsaker.  Rotstuing: 1 gulrot 1 nepe 1/4 sellerirot 1 persillerot 1 vårløk elle...

Grillet kalvefilet med potetsalat, ovnsbakte betestrimler og kryddersmør

Jeg var i utgangspunktet litt skeptisk til å bruke potetsalat til grillet kalvefilet, men det ble kjempegodt. Sammen med kryddersmøret, så savnet vi ikke noe annen saus heller. Sammen med de d...

Gratinert, bakt potet

Bakt potet er en deilig lunsj-, eller kveldsrett. Denne varianten blir et fullverdig måltid og smaker veldig godt. Det greier seg med 1/2 stor bakepotet til hver. Vask bakepoteter og pakk dem in...

Syltetøyfylte horn

Horn kan være greit å ha i fryseren. Her har jeg laget en variant med syltetøy, som kan være grei å ha med seg på tur i skogen for eksempel.   60 g smør 3 dl melk 1 pk gjær 400 g hvet...

Ovnsbakte potetskiver

Denne potetvarianten smaker godt til retter av både kjøtt og fisk. Skjær småpoteter i 1 cm tykke skiver. Legg dem i en ildfast form, som er rislet med nøytral olje. Dryss over ønsket krydder (al...

Bollefrikassé

Bollefrikassé er en gammel og god matrett med farseboller og grønnsaker. Denne oppskriften er passe til 4 personer. 500 g farse 5 gulrøtter 250 gram sellerirot 2 never bladpersille 1 purre ...

Ovnsbakte betestrimler

Det har blitt så enkelt at du får kjøpt revne strimler av beter i min matbutikk nå. Det gjør denne deilige oppskriften til en virkelig fastfoodrett, som lager seg selv mens du lager poteter og kjøt...

Parmesanpanert kylling med salsa og grønn saus

Kyllingfilet kan brukes på mange måter. Denne varianten er panert i reven parmesan og serveres med hjemmelaget salsa, en kald urtesaus og båtpoteter.   4 store kyllingfileter...

Kalvefilet med blåskimmelsaus

Kalv er et fantastisk mørt og godt kjøtt. Her har jeg helstekt fileten og laget en deilig blåskimmelsaus til. Denne oppskriften er passe til 4 personer  Sausen: 2 finhakkede løk 2 ss sm...

Kyllingfajitanachos

Fajitanachos er en skikkelig koserett. Denne varianten med kylling, er en av spesialitetene til sønnen min.   3 kyllingbryst i terninger 2 ts salt 1 ts pepper 2 ts chilipulver 2 ts hvi...

Gresk pizza

Pizza jan være så mangt. Hvorfor ikke prøve denne deilige, greske varianten. Jeg hadde greske kjøttboller i fryseren etter en tidligere middag, der vi ikke spiste opp alt. Du trenger: Pizzabunn...

Hummerens dag i USA

I dag er det hummerens dag i USA og da kan det vel passe bra å dele denne nydelige oppskriften igjen: http://aperitivo.blogg.no/1494140215_hummer_med_estragonsmr_og_potetpur.html

Omelett med pepper Jackost

Pepper Jackost har kommet i butikken min. Jeg synes den har veldig god smak, med litt sting av jalapeno. Her har jeg brukt den i omeletten min. Du kan selvfølgelig bruke en annen ost, om du vil. ...

Raita

Skal du servere indisk mat, er raita en selvfølgelig del av måltidet. Den er enkel å lage og kan gjerne lages dagen før, om du skal ha gjester.   3 dl yoghurt naturell 1 reven agurk 1 ts...

Potetsalat

Potetsalat en en av de ferdigrettene jeg synes smaker mest syntetisk. Det er enkelt å lage selv. Du lager rømmeblandingen mens potetene koker og om du bruker fine poteter, trenger du ikke engang å ...

Kryddersmør

Kryddersmør smaker godt til bakt potet, men kan også brukes i stedet for saus til f.eks grillmat. Hjemmelaget kryddersmør smaker selvfølgelig best og du kan tilpasse det din egen gane.   2...

Laksesuppe

Hjemmelaget fiskesuppe smaker mye bedre enn posesupper og det er slett ikke vanskelig eller spesielt tidkrevende. Denne oppskriften er passe til 4 personer.   1 finhakket løk 2 ss smør 2...

Det selvlagde utekjøkkenet, en deilig plass å være etter en dag inne på jobben.

  Så snart det er mulig på forsommeren, pakker vi ut det hjemmelagde utekjøkkenet, vasker det, kobler til vann, legger ut kjøkkenutstyr og pynter med mer og mindre praktiske gjenstander....

Greske kjøttboller av lam

Greske kjøttboller er kjempegodt både til pasta og til meze (det greske navnet på tapas). Jeg starter med tomatsausen, siden den bør koke lenge for å bli skikkelig sødmefylt og god. 2 bokser...

Deilig gryterett med fløtesaus

Det er deilig med en varmende gryterett når det er litt ruskete vær. Om du får tak i kantareller, kan du gjerne erstatte soppen i oppskriften med det. Denne oppskriften passer til 4 personer. &n...

Lettvint iskrem med mandelspon

Jeg kom over denne lettvinte iskremen i et matblad. Du bruker iskremmaskin om du har, men om du ikke har det, kan du helle den flytende isen i en bolle, sette den i fryseren og røre hver halvtime, ...

Guacamole

Guacamole er viktig tilbehør til tex/mexmat. Om du vil ha den sterkere, tilsetter du bare mer chili. Denne oppskriften er passe til 4 personer.   2 avokado   Saften av 1/2 lim...

Grillet kveite med spennende tilbehør

Kveite er en fantastisk fisk. En kveitekotelett passer ferfekt til personer som ikke kan fordra bein, siden beinet ligger midt i koteletten og er lett å fjerne. Denne varianten får ligge i saltlake...

Pasta med gorgonzolasaus

Pasta med gorgonzolasaus smaker så godt. Om du ikke er glad i blåskimmelost, bør du prøve denne likevel. Osten blir som et slags krydder. Denne oppskriften passer til 4 personer.   1 løk ...

Helstekt kalvefilet med cognac- og cavasaus og pommes frites

Kalvefilet smaker deilig og med denne nydelige sausen kan du be inn til selskap, eller ha en spesielt romantisk middag. Denne oppskriften passer til 4 personer. Sausen: 1 løk 2 ss smør 3 laur...

Thaifiskesuppe

Jeg er veldig glad i thaimat. Her er en deilig fiskesuppe toppet med reker. Det smaker best med ferske reker, men om du bare får tak i frosne, fungerer det også. Denne oppskriften passer til 4...

Smørdampet gulrot, fennikel og vårløk

Denne enkle og smakfulle grønnsaksblandingen smaker perfekt til fisk. Denne porsjonen er passe til 4 personer. 4 store gulrøtter 1 stor fennikel 4 vårløk 4 ss smør Salt Kutt gulrøtter og fe...
Siv Ellen

Siv Ellen

50, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits