hits

mai 2018

Panna cotta med bringebærcoulis

Panna cotta er italienernes svar på karamellpudding.   Panna cotta med bringebærcoulis er en perfekt dessert å servere til mange gjester. Denne oppskriften gir en panna cotta med en nydelig...

Deilig ostetallerken til dessert eller kveldskos

Jeg synes en ostetallerken er en perfekt avslutning på et godt måltid. Det er lettvint, kan gjøres klart i forveien, det kan varieres i nesten det uendelige og det smaker godt. Ostene er gr...

Burger med thaivri

Denne thaivarianten av burgere er en favoritt her i huset. Med hjemmelagde burgerbrød, smaker det helt nydelig. Hamburgere: 400 g karbonadedeig 200 g svinedeig 1 egg 1 ss dijonsennep salt o...

Tunfisk som i Myanmar

Maten fra Myanmar er spennende og smaksrik. De blander smaker fra flere av landene rundt seg. Her har jeg laget tunfisk med deilige smaker av Myanmar. Marinade: 0,5 ts gurkemeie 1 ts chilipulv...

Bakt laks med teryiakisaus, spinat og mangosalat

Jeg er veldig glad i japansk mat og denne retten er absolutt en av favorittene mine. 800 g laksefilet  2 dl teriyakisaus  4 fedd finrevet hvitløk  2 ts ingefær finrevet fersk&n...

17. mai = champagne- og vaffelfrokost

Gratulerer med dagen! Champagne- og vaffelfrokost er vel kanskje ikke det mest vanlige. Jeg blir dessuten møtt med latter på polet, når jeg ber om champagne til vafler. Uansett er dette en fantast...

Couscous for glutenallergikere

Mange nord-Afrikanske retter skal serveres med couscous. Jeg fant ut at jeg ville forsøke å bruke quinoa i stedet og dette ble svært vellykket. Til 4 personer bruker du 2 dl quinoa og 4 dl vann. ...

Bibimbap

Bibimbap er en deilig koreansk rett, som alle kan tilpasse sine smaksløker. Elementene lages hver for seg og hver enkelt forsyner seg med det de ønsker. Denne oppskriften er passe til 4 personer. ...

Bakt sjalottløk

Bakt sjalottløk smaker nydelig til stekte kjøttretter. Prøv den gjerne som tilbehør til grillmaten, eller til en deilig biff.  4 store sjalottløk, med skallet på. 1/4 dl grovt havsalt 1/4...

Daimkake

Daimkake er deilig både til kaffen og som dessert. Denne oppskriften fyller en hel langpanne og holder seg noen dager i kjøleskapet. Denne kaken bruker jeg som dessert. Den er "kvalmt" god. Opps...

Tunfiskbiff med potetmos og "gremolata"

Jeg er veldig glad i tunfisk. Jeg kan love at den ferske er noe helt annet enn den du får kjøpt på boks. Den ferske har nesten en kjøttaktig konsistens og smaker nydelig. Beregn 200 - 250 g tunf...

Tyttebærsaus

Denne sausen lages på de deilige stekerestene etter f.eks. filet av vilt. Det er viktig at viltet har fått steke i smør. Sausen er så rask å lage, at du gjør det mens kjøttet hviler.   3 dl ...
Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv