mai 2017

Fruktsalat

Fruktsalat ser fristende ut og smaker deilig til dessert, både sammen med is, vaniljesaus, krem og kesam med vanilje. Denne salaten består av jordbær, delt i fire, blåbær, kivi i små biter, brin...

Trøffel- og baconpotetmos

Trøffel- og baconpotetmos smaker godt til både kjøtt og fisk. Denne oppskriften passer til 4 personer.   10 mellomstore poteter 2 dl fløte 100 g smør 150g sprøstekt bacon i terninger ...

Ostefylte horn

Horn smaker alltid godt. Jeg har laget en variant med reven ost og oregano, som jeg skal bruke som tilbehør til blomkålsuppe.   60 g smør 3 dl melk 1 pk gjær 400 g hvetemel 1 ss s...

Gresk laks

Jeg synes det kan være ganske greit å lage hele middagen i en form i ovnen. Denne greske varianten er smakfull, enkel å lage og er passe til 4 personer. 4 ss olivenolje 800 g laks 1 finha...

Hasselbackkylling

Du har sikkert smakt hasselbackpoteter. Her har jeg lagd kylling litt på samme måte. Du kan bruke ferdig pesto, men om du vil lage din egen, finner du oppskrift her: http://aperitivo.blogg.no/1495...

Kulfi - iskrem fra India

Kulfi er den indiske varianten av is. Jeg synes den smaker helt fantastisk og er en perfekt avslutning på et indisk måltid. 1 ½ l helmelk 1 vaniljestang 1 ts hele kardemommekjerner 60 g sukke...

Banan- og ostekake med friske bær, vaniljesaus og is

Denne deilige kaken serverer jeg mens den fortsatt er ganske varm. Det er sønnen min som fant oppskriften på en amerikansk matside. Vi serverer den med is, friske bær og vaniljesaus. Den kan gjerne...

Deilig, hjemmelaget pesto

Hjemmelaget pesto smaker så mye bedre enn ferdigkjøpt. Den kan brukes til pasta, laks, kylling, salat eller som pizzatoppeng (etter den er ferdig stekt). Denne oppskriften er passe til 6 personer. ...

Tzatziki med fetaost

Tzatziki smaker veldig godt og er et must til gresk mat. Den smaker godt til nesten all slags grillmat og bakt potet. Denne varianten er med fetaost og er godt som en variasjon.  &nb...

Pitabrød

Pitabrød kan fylles med mye godt. Du får kjøpt ferdig i butikken, men hjemmelaget smaker best. De er ikke vanskelige å lage. Jeg pleier å lage mange, så jeg kan legge i fryseren og ta opp ved behov...

Langtidsstekt surret oksesteik med nydelig saus.

Jeg langtidssteker ofte kjøtt som ikke er så mørt i utgangspunktet. Da blir selv det seigestekjøttet fantastisk mørt. Her har jeg brukt en surret oksestek, Som jeg har brunet raskt på alle kanter o...

Kveite med rosevin- og appelsinsaus

Kveite er en nydelig fisk. her har jeg laget en variant med potetpuré, smørdampede grønnsaker og en spennende saus med rosévin og appelsin.     Sausen: 2 finhakkede sjalottløk ...

Lasagnen til sønnen i huset

Denne lasagnen er nok mer for den viderekomne, med sin nydelige smak av trøffel.  Start med kjøttsausen: Brun 2 finhakkede løk og 1 pk sopp i skiver. Tilsett 600 g karbonadedeig, 4 laurbær...

Pommes frites

Du kan kjøpe pommes frites ferdig i frysedisken, men ikke noe kan måle seg med hjemmelaget   Del 250 g poteter per pers. i staver. Om potetene er fine, trenger du ikke engang å skrell...

Pizzasnurrer

Gratulerer med dagen! 17. mai er først og fremst barnas dag. La dem få hjemmelagde pizzasnurrer til lunsj eller middag og de vil bli både lykkelige og mette.  Start med bunnen. Bland 6 dl ...

Potetsalat med sennep

Potetsalat passer til mye forskjellig og smaker godt, både lun og kald. Denne varianten er med sennep, og passer til både spekemat, grillmat og fisk. Kok 1 kg poteter. Avkjøl dem så mye a...

Thai kylling- og paprikawok

Vi er veldig glade i mat fra Thailand hos oss. Du kan gjøre denne oppskriften sterkere eller svakere, ved å justere chilimengden. Denne oppskriften passer til 4 personer. Varm olje i en ste...

Kalv- og lammegryte

Denne gryteretten er enkel å lage. Den er også praktisk på f.eks. hyttetur, siden alt er i én gryte. Oppskriften passer til 4 personer. Jeg har brukt ytrefilet for at det skal gå raskt. D...

Hummer med estragonsmør og potetpuré

Denne retten med gratinert hummer og syltede grønnsaker, smaker helt fantastisk godt.   Sett stekeovnen på 180 grader. Bruk 2 rå hummer til 4 personer. Ta tak inntil klofestet og vri klørn...

Kyllingpizza på grillen

Pizza på grillen smaker nesten like fantastisk som pizzaen du får servert i Italia. Om du ikke har kjøpt pizzastein enda - løp og kjøp. Du kommer til å elske den. Denne oppskriften er passe til 4 p...

Eggerøre

Jeg tror ikke jeg kjenner noen som ikke liker eggerøre eller eggehakk. Det smaker godt, både til frokost, spekemat og til røkelaks.   6 stk egg, eller melk, 1⁄2 ts salt, 1⁄4 ts...

Smuldrepai med blåbær, bringebær og pistasj

  Denne smuldrepaien er både god og enkel å lage. Den han også lages på grillen, men da må du bruke en form som tåler det. Legg 200 g bringebær og 200 g blåbær i ildfast form. Bland inn 3 ss...

Potetsalat med middelhavssmak

Det smaker godt med potetsalat til f.eks. spekemat. Hvorfor ikke prøve denne varianten, med smak av middelhavet? Kok 1 kg poteter, avkjøl dem litt (til du klarer å holde i dem), før du del...

Syltede grønnsaker

Syltede grønnsaker er ikke så vanlig, med det smaker nydelig til fisk og kan gjerne lages dagen i forveien. Siden det har kommet gulrøtter i flere spenstige farger, har jeg brukt tre varianter her....

Grillet banan - godt og enkelt

Når du først griller, er det lettvint å lage desserten på grillen også. Grillet banan smaker godt og du velger selv hvor "voksen" du vil gjøre den. Snitt 1 banan per pers. på langs og stikk ned ...

Lammetagine

Mye av maten i Tunisia er laget i en tagine, som er en slags leirkrukke med et konisk lokk. Det fine med denne er at den kan settes direkte på åpen varme. Om du ikke har en tagine, kan du bruke en ...

Biffsatay med jordbærsalsa

Satay er østens navn på grillspyd. Denne varianten med kalvefilet, peanøttsaus og jordbærsalsa, smaker helt nydelig. Om du ikke får tak i kalv, kan du bruke okse. Denne oppskriften passer til 4 per...

Ost og kjeks med spennende tilbehør

Ost og kjeks kan være mye mer enn litt ost med druer til. Jeg synes det ofte er slik at jo vondere osten lukter, jo bedre smaker den, men det finnes unntak. Når jeg serverer ost og kjeks, forsøk...

På krydderplantasje utenfor Goa (India)

Vi var spente før denne dagen i Goa. Siden matinteressen er litt mer enn middels, hadde vi meldt oss på en tur til en krydderplantasje. Til ære for turistene, hadde de laget et lite område, hvor...

Søtpotetsuppe med smak av Thailand

Denne suppen smaker veldig godt og kan gjøres så sterk du vil, med å tilsette mer chili.   Fres 2 finhakkede løk til den blir blank og myk i litt olje. Tilsett 2 fedd hvitløk, 1 ss reven i...

Tapas på norsk

Tapas er opprinnelig det spanske navnet på masse spanske småretter. De har tilsvarende i østen, men da heter det "dim sum". I de arabiske landene rundt middelhavet har de også lokale småretter, men...
Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits