april 2017

En helt fantastisk pasta bolognese

Denne bolognesen smaker helt fantastisk. Noe av hemmeligheten er den lange koketiden, som gjør at sausen får en naturlig sødme. Varm 3 ss olivenolje på middels varme i en stor stekepanne med høy...

Indrefilet av reisdyr, med soppduchesse, rødvin- og portvinsssaus, portvinsmarinerte kirsebær og rosettkål

Denne retten synes jeg er helt fantastisk. Mye kan også gjøres nesten klart i forveien, så den er fin å servere til gjester. Start med kirsebærene. Jeg har tatt ut stenene av kirsebærene, lagt d...

Lasagnen til mannen i huset

Vi er glade i lasagne hos oss og vi har flere oppskrifter hver, som vi varierer med. Dette er den ene oppskriften til mannen i huset.   Kjøttsaus: 600 g karbonadedeig og 150 g bacon i tern...

Luksusterteskjell

Terteskjell kan smake godt som forrett eller som en lunsjrett. Her har jeg laget en litt mer lukseriøs variant, som kan være morsommere å servere.   Lag hvit saus av 2 ss smør, 2 ts k...

Elgboller med ramsløk

Kjøttdeig av elg kan brukes til mye. Her har jeg laget en variant, som kan smake godt som en smårett til f.eks. koldtbord. Om du kun skal servere dette alene, med f.eks potetmos, er denne porsjonen...

Hjemmelaget rekesalat

Når vi har spist ferske reker, blir det ofte litt rester. Disse restene pleier jeg enten å skrelle og fryse, for å bruke til fiskesuppe senere, eller lage for eksempel rekesalat, som smaker mye bed...

Thaiwok med kylling

Det kjekke med wokretter, er at de er raske å lage. Denne thaivarianten smaker deilig. Du kan justere styrken med mer chili, om du liker det litt hot. Varm olje i en stekepanne eller wok på midd...

Lammeskank på gresk vis

Lammeskank smaker nydelig, men trenger lang tid i ovnen, slik at den blir mør og fin. Denne greske varianten er en av mine skankefavoritter. Den gjør seg nesten selv, så snart den er i ovnen. &n...

Stekt torsk med barolosaus, sprøstekt bacon og annapoteter

Barolo er en fantastisk vin og med en hel flaske av den, er det lett å forstå at sausen blir god. Finhakk 1 løk og fres den i litt smør, sammen med 6 brune sukkerbiter. Når blandingen har blit...

Kyllingruller med deilig fyll

Kyllingfilet smaker godt, og denne varianten blir saftig og god, med sin deilige fyll. Start med å banke kyllingfileten flat mellom to biter plastfolie. Strø på salt, pepper, litt tørket ch...

Pulled pork med coleslaw og burgerbrød

Pulled pork er en rett vi har oppdaget de siste årene. Pulled pork er en amerikansk rett fra sydstatene i USA. Den består egentlig av svinenakke, som er langtidsgrillet over trekull. Pulled pork gr...

Thaisalat med mango og kylling

Bland 1 mango i små terninger, 1/2 agurk i små terninger, 2 finhakkede vårløk, 1 finhakket, rød paprika, 2 finhakkede chili, saften av 2 lime og 1 potte finhakket koriander. Krydre kyllingfil...

Hjemmelaget baconburger

Bland 600 g karbonadedeig, 1/2 dl fløte, 4 dråper tabasco, 1 ss Worcestershiresaus, 1 ts salt og 1/2 ts pepper i en bolle. Form fine burgere og stek dem i smør i stekepanne eller på grillen, til de...

Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø)

Nanbrød er en naturlig del av den indiske maten. De er veldig enkle å lage selv og smaker mye bedre enn de halvstekte fra matbutikken. Denne oppskriften gir 8 nanbrød og har en nydelig smak av...

Deilig søndagskylling med estragon

Jeg er fan av mat hvor alt kan lages sammen i ovnen.Denne retten smaker godt av estragon, som er min favoritturt til kylling. Smør en stor ildfast form. Legg i potetskiver, finhakket hvitlø...

3-retters middag med de voksne barna

Bland sammen1/2 finhakket paprika, 2 finhakkede, røde chili, 1 finhakket vårløk, 1 mango i små terninger, saften av 1 lime, 1 neve finhakket koriander og 200 g pillede reker. Fordel blandingen...

Gratinerte sjøkreps med aioli

Dette er en helt fantastisk god forrett, som jeg virkelig anbefaler. Meny selger ofte fersk sjøkreps i helgene. Legg krepsene på magen, del dem i to og ta ut tarmen (eller be dem gjøre det ...

Hjemmelagde pølsebrød - så mye bedre enn de ferdigkjøpte

Hvorfor ikke gi ventepølsa et nytt og bedre liv? Denne oppskriften gir 10 flotte pølsebrød. Jeg lager alltid dobbel porsjon og legger resten i fryseren til senere.   Varm 2 dl melk og 1,...

Bakte perlepoteter

I det siste har vi fått kjøpt perlepoteter i butikken. Jeg synes de er små og sexy og en pryd for tallerkenen.   Jeg risler litt olje i langpanna og legger dem i hele. De kan krydres m...

Honningglassert frukt og valnøtter - nydelig tilbehør til ost og kjeks

Honningglassert frukt og valnøtter er nydelig tilbehør til smaksrike oster. Det er enkelt å lage og ser imponerende ut, så hvorfor ikke pynte et glass og gi det bort som gave? ...

Et koselig vårbord

Jeg koser meg alltid med borddekking. Det er ekstra koselig å dekke er vårbord nå, når det har blitt så mye lysere ute. Dukene og serviettene kommer fra Step In. Dukene finnes i flere ...

Flettet fisk med deilig pastissaus

Å flette fisken ser ganske stilig ut. Her har jeg brukt laks og torsk, men du kan også bruke annen fisk. Jeg anbefaler at du uansett  bruker en blanding av hvit og rød, slik at flettingen ...

Pizza på grillen

Pizza stekt på grillen smaker veldig likt den italienske steinovnspizzaen. Det er slett ikke vanskelig. Du trenger kun en pizzastein, som du får kjøpt i for eksempel jernvareforretninger. Lag ...

Kyllingciabatta til lunsj

Dette er en velsmakende og lettlagd lunsjrett. Du kan bake ciabatta, men du får også kjøpt halvstekte, som smaker helt ok. Varm ciabattaene i ovnen og del dem deretter i to. Smør på pesto (du ka...

Hvordan friske opp en trøtt fiskepudding

Fiskepudding er noe av det trøtteste jeg vet, men jeg har funnet ut at den blir så spennende du gjør den til selv. Her har jeg servert den med ovnsbakte småpoteter, agurksalat og en nydelig saus me...

Chocolate chip cookies med hvit sjokolade

Jeg liker den hvite sjokoladen bedre enn den mørke og synes derfor at denne oppskriften på chocolate chip cookies er en vinner.   Bland 1,25 dl smeltet smør, 1,25 dl brunt sukker, 1...

Cheeseburger onion rings

Den yngste sønnen min fant oppskrift på denne retten på internett. Det er mye av de samme ingrediensene som i en burger, men her er alt i ett og kan brukes som en deilig kveldssnack. Det smaker ove...

Pæredessert med pisang ambon og after eight

Denne desserten er enkel å lage. Jeg fant den i en reklame for en matklubb for ca. 30 år siden. Legg pærene fra 1 boks i en ildfast form. Hell på ca. 2 dl pisang ambon (likør). Legg ...

Grillet tunfisk med nudler og thaisalat med mango

Jeg er så heldig at jeg får tak i fersk tunfisk i Menybutikken min i helgene. Har har vi grillet den og laget en thaisalat til. Start med salaten. Skrell og del 1 mango og 1/2 agurk i små t...

Lammekarre med sennep

Noen ganger er det morsomt å servere lammet på litt utradisjonelle måter. Her har jeg laget en variant med sennep.   Smør 2 lammekarreer inn med en blanding av 2 ss sennep og 2 finmal...
Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits