mars 2017

Kylling á la Hellas

Denne retten er enkel å lage. Når du har satt den i ovnen, gjenstår det bare å snu kyllingen en gang og dekke bordet. Start med å helle 1 flaske Mutti, hakkede tomater på flaske i en langpa...

Ferske vårruller med "pulled" laks

Denne deilige, vietnamesiske retten gjør vi som en dugnad hos oss. Det er kjempehyggelig når alle ingrediensene er klare til bruk og står på tallerkner rundt kjøkkenøya. Alle i familien legger i li...

Sellerirotsuppe

  Rens, skrell og del 600 g sellerirot i terninger. Finhakk en løk i og fres alt i 2 ss smør. Tilsett melk til det akkurat dekker og 3 ss grønnsaksfond. La det småkok...

Ny stol i kosekroken og pyntet med vårtoner i huset

Endelig vår. Terassen er ryddet for snø og kostet etter alle kunstens regner.  Jeg har vært på Kalma og kjøpt ny stol til kosekroken. Puta og duken er fra Step In og den søte lille blomster...

Enkel coleslaw

  Bland 1/2 kopp majones, 2 ss sukker, 1,5 ss sitronsaft, 1 ss eddik, 1/2 ts pepper og 1/4 ts salt i en stor bolle til den er glatt. Tilsett reven gulrot og finsnittet kål (du får det ferdig ...

Indisk kylling i form

Denne kyllingretten er en modifisert versjon av en oppskrift jeg fikk av en kollega. Den kan gjerne serveres med en frisk salat. 5 poteter i skiver og 2 løk legges i en smurt, ildfast form og st...

Kje på rotgrønnsaker

Kje smaker helt nydelig og jeg synes det er trist at det ikke er er tilgjengelig, men jeg anbefaler å spørre etter det på nærmeste Menybutikk. Jeg kjøper mitt ferdigmarinerte kje på Meny ved Lilles...

Indrefilet med båtpoteter, rosettkål og sherrysaus

Fileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette er for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet koker istedenfor steker. Krydre med salt og pepper rett før steking...

Kantarellduchesse

Denne potetvarianten med tørkede kantareller smaker fantastisk og passer spesielt godt til vilt eller storfe. Det er litt jobb, men det er virkelig verd det. Legg 300 g tørkede kantare...

Stekte, strimlede rotgrønnsaker

Stekte, strimlede rotgrønnsaker passer til både fisk og kjøttretter. Det har blitt ekstra lettvint å lage, siden du går kjøpt ferdige pakker med rødbetemiks i butikken for tiden. Den består av revn...

Annapoteter

Annapoteter smaker godt til både kjøtt og fiskeretter. Du kan lage dem i en stor form, eller i porsjonsformer, som jeg har gjort her. Skjær 400 g poteter i tynne skiver. Smelt 50 g smør. Tilsett...

Nydelig dessertkake med smashkuler

Denne dessertkaken er garantert en suksess som avslutning på middagen. Den kan gjerne lages en dag eller to før og smake akkurat like godt. Smør og strø en liten kakeform med mel. Pisk 3 eggehv...

Terteskjell med fiskepudding og reker

Jeg synes det er morsomt å bla i den gamle, håndskrevne kokeboka mi og se på gamle oppskrifter. Terteskjell var en vanlig rett å servere da jeg var helt ung og kanskje glemt litt av mange. ...

Fersk suppe med sur og søt saus og klot

Fersk suppe er min favorittrett fra barndommen. Jeg fikk lov til å smake til sausen i ganske ung alder og kunne egentlig bare maule knuste poteter med saus på. Det fikk jeg selvfølgelig ikke l...

Thaifiskeburger

Denne burgeren er både sunn og velsmakende. Du kan kjøpe ferdige burgerbrød, eller lage selv. Finhakk 500 g laksefilet og 300 g torskefilet med en god, skarp kniv. Bland inn 2 finhakkede chili, ...

Tunfisk med potetsticks og tunfiskmajones

Fersk tunfisk smaker nydelig og kan sikkert falle i smak hos gjester som egentlig ikke liker fisk også. Her har jeg laget en variant med sprøstekte potetsticks, tunfiskmajones og asp...

Tjelknøl - en svensk spesialitet

Tjelknøl er en nydelig svensk rett av elg som krever at elgkjøttet er frossent når du starter. 1 kg frossen elgstek legges i ildfast form og settes i ovnen på 90 °C. Ta ut steken etter...

Nanbrød med koriander

Nanbrød er et nydelig innslag i den indiske maten. Det er enkelt å lage nanbrød selv, og det smaker mye bedre enn de du får kjøpt i matbutikken. Denne oppskriften gir 8 flotte nanbrød og har e...

Søtpotet- og sellerirotpuré - deilig tilbehør til både fugl, storfe og svin

  Søtpotet- og sellerirotpuré smaker godt og er både potet og grønnsaker i ett. Den er laget av 2 søtpoteter og 1/2 sellerirot, som er skrelt og delt i terninger. Terningene legges i en kjele...

Burgerbrød

Denne oppskriften gir 8 fine og luftige burgerbrød. Jeg lager ofte dobbel porsjon og fryser ned det jeg ikke bruker til senere.   Varm 2 dl melk og 1,5 dl vann til 37 grader. Smuldre ...

Lammefrikassé

Lammefrikassé er en deilig avveksling til får i kål, men du kan bruke samme type kjøtt. Jeg synes at lammefrikassé ofte kan smake litt lite og har derfor laget min egen variant.   Legg 1,2...

Kveite med linser, rødvinssaus, ertepuré og gulrot- og sellerirotpuré

Kveite er en av mine fiskefavoritter. Denne varianten med rødvinssaus, smaker nydelig. Brun 300 g aromasopp eller sjampinjong i smør i ei panne. Det tar 3-4 minutter. Finhakk 3 fedd hvitløk og ...

Lun thaisalat med biff

Thaimat er veldig populært hos oss. Blandingen av salt, søtt og sterkt er helt fantastisk. Denne thaisalaten kan lages av biff, men kan også lages av rester etter en middag av f.eks. indrefilet. ...

Fruktdessert med vaniljekesam og hjemmelaget sjokoladeknekk

Denne desserten er praktisk når du skal ha gjester, siden den kan gjøres nesten klar på forhånd og kun strø over sjokoladeknekken ved servering. Start med sjokoladeknekken. Smelt 1 plate valgf...

Savner våren

Jeg synes vinteren er i lengste laget og det hjalp ikke at jeg falt på isen og slo meg halvt i hjel. For å gjøre vinteren litt mer hyggelig, liker jeg å pynte med blomster og litt vårlige...

Agurksalat med stevia - et sunnere alternativ

Agurksalat smaker nydelig til nesten alle slags fiskeretter. Her er en sunnere variant, med stevia i stedet for sukker. Stevia er en urt som kunn smaker søtt, ikke inneholder kalorier og som i...

Potetsticks

Potetsticks er sprøtt og smaker akkurat det du vil. Du kan krydre den så den passer til et hvilket som helst måltid. Jeg starter med å rive poteter grovt, tørke godt av dem på et tørkerullp...

Andebryst med ferskensaus, rosettkål og søtpotet- og sellerirotpuré

For mange år siden var vi i Bugibba på Malta. På en av restaurantene der, spiste jeg en helt nydelig rett av and med ferskensaus. Jeg forsøkte å få tak i oppskriften på sausen, men den fikk jeg ikk...

Lettvint og god kyllingrett med thaismak, til lunsj eller kvelds

Denne retten ble til en kveld vi var fysne på noe godt. Skjær 4 kyllingfileter i strimler. Fres dem i litt olje, 100 g sataysaus (peanøttsaus) og 1 dl Sweet Chili saus. Når kyllin...

Estragonkylling med deilig saus og salat

Estragon og kylling passer perfekt sammen. Denne sausen smaker nydelig til kylling, men kan også brukes til biff. 3 store sjalottløk og 1 fedd hvitløk kuttes fint og stekes gyllent i smør. Tilse...

Gulrotpuré

Gulrotpuré er deilig tilbehør til både kjøtt og fisk. Det er dessuten enkelt og lage. Del 4 store gulrøtter i skiver og kok dem møre i vann tilsatt salt. Hell av vannet, mos gulrøttene og t...

Ovnsbakte rotgrønnsaker med søtpotet

Ovnsbakte rotgrønnsaker smaker godt til mange slags retter. Denne varianten med søtpotet, gir både grønnsaker og poteter i ett, og det kan jo ofte være praktisk, når man har gjester. Skrell og d...
Siv Ellen

Siv Ellen

50, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits