februar 2017

Karri- og sennepssaus til lam, kylling og svin

Denne sausen ble til en gang vi hadde lyst på lammekarré, men ikke ønsket en helt standard lammerett. Den ble skikkelig god og egner seg også til både svin og kylling. Fres 3 store, finhakkede&n...

Tyttebærrømme

Tyttebærrømme er enkelt å lage og smaker nydelig til spekemat og vilt. Jeg anbefaler virkelig denne enkle oppskriften til neste spekematmåltid.  Rør sammen 1/2 boks rømme med 2 to...

Fastelavensboller kan være mer enn boller, krem og syltetøy

Fastelaven, betyr egentlig kvelden før fasten og er dagen som tradisjonelt åpnet den kristne fasten. Jeg forbinder først og fremst fastelaven med pyntede bjørkeris og fastelavensboller med kre...

Sør-afrikansk gryte

Denne gryten smaker spennende og er veldig god. Den består av flere elementer, en peanøttsaus, harissa-ajvar, maisris og yoghurt. Ved serveringen tar hver enkelt å blander den mengden av hvert elem...

Vaskerommet mitt - så koselig at det nesten er gøy å vaske tøy

Etter vi pusset opp vaskerommet, har klesvasken nesten blitt lystbetont, men bare nesten. Innredningen er Herregård fra Sigdal og jeg har fått noen smarte løsninger, som f.eks. innebygd strykebr...

Agurksalat

Agurksalat er en gammel slager og passer til nesten all slags  fisk. Den er kjekk å bruke når du skal ha gjester, siden du gjerne kan lage den klar flere timer i forveien og bare sette de...

Spennende fiskesaus med Pastis

Denne fiskesausen, med en smak av anis, smaker nydelig til all slags hvit og rød fisk. Start med å frese 2 finhakkede løk, 3 gulrøtter i terninger, 1 fedd finhakket hvitløk og 1...

Ovnsbakt løk

Denne løkretten er så god, at du nesten kan spise bare den, men jeg pleier å bruke den som tilbehør til kjøttretter, som f.eks. biff eller lammekoteletter. Den smaker perfekt til grillmaten og kan ...

Hot cajunsuppe med kylling

Denne suppen varmer godt , med sin cajunsmak og finhakket chili. Jeg har brukt syltet chili, men du kan også bruke fersk eller tørket.    Stek 3 kyllingfileter, 2 skrelte ep...

Rekecocktail med sting

Denne forretten er en av mine favoritter. Om du synes den blir litt for sterk, kan du redusere mengen chili, men avokadokremen runder godt av stinget fra chilien.   Bland sammen1/2 finhakk...

Oksefilet med Guropoteter og nydelig fløtsaus

Denne retten er vel noe av det bedre jeg kan servere kjærsten til sønnen min. Jeg starter med potetene, siden de tar litt tid. Skyll og vask 6 bakepoteter og skjær dem over på langs. Legg dem me...

Kylling i ovnen

Denne retten har jeg laget som lørdagskos i sikkert 25 år og den er fortsatt like populær hos oss. Stek 2 strimlede løk i smør. Hell løken over i ildfast form med høye kanter. Stek 1 pk ski...

Salat med bønner, mais og reddikspirer

Denne salaten smaker godt og passer til mange slags retter av både kjøtt og fisk. Jeg pleier kun å gi den saften av 1 lime, men du kan også lage f.eks. rømmedressing til den. Jeg leg...

Kje i gresk drakt

Kje er kanskje ikke så lett å få tak i. Jeg pleier å kjøpe mange kjelår på Meny ved Lillesand hver sommer og legge i fryseren, så vi kan ta det opp og kose oss med det gjennom hele v...

Saus med masse estragon

Denne sausen er perfekt tilbehør til både kylling og biff. Den er enkel og rask å lage også. 3 store sjalottløk og 1 fedd hvitløk kuttes fint og stekes gyllent i smør. Tilsett 1 ss kyllingfond, ...

Høne i vin, som egentlig skulle vært coq au vin, men fikk ikke tak i hane

Jeg ville lage coq au vin, men det er helt umulig å få tak i hane, så jeg tenkte i disse likestilingsdager, at høne er minst like bra - og det ble det. Høne i vin smaker deilig og er enda bedre nes...

Rocky Road

  Rocky Road smaker så godt at du nesten ikke kan stoppe å spise, så jeg lager det bare når vi fortjener noe ekstra eller når jeg skal bruke det som tilbehør til en iskremdessert.   ...

Biff teryiaki med shiitakesopp

Japan har masse spennende å by på. Biff teryiaki er en av mine favoritter. Du får kjøpt ferdig teryiakisaus i butikken, som du kan bruke til denne retten, men hjemmelaget smaker bedre. Start&nbs...

Meksikansk form med kylling

Den yngste sønnen min begynner å bli veldig flink på kjøkkenet og denne oppskriften er hans oppfinnelse. Stek 4 kyllingfileter i strimler og 2 rødløk i strimler i litt olje. Tilsett 2 finhakkede...

Bobotie - en godbit fra Sør-Afrika

Bobotie er en deilig krydret kjøttpudding fra Sør-Afrika.   Legg brødbiter av 1 brødskive i 1 dl melk. Stek 1 finhakkede løk 1 i 2 ss solsikkeolje til den er blank. Tilsett 1/2 ss paprikap...

Franske makroner med salt karamell

Franske makroner med salt karamell høres kanskje rart ut, men det smaker ikke salt, den bare gir karamellen litt bedre smak. Makronrøre Bland sammen 125 g mandelmel og 175 g melis. Sikt blandin...

Koklemos av elg

Jeg vokste opp med koklemos, og denne varianten er med karbonadedeig av elg. Det er raskt å lage og smaker godt en sen høst- eller vinterkveld. Start med å brune 800 g karbonadedeig av elg ...

Laks med hjemmelaget teryiakisaus

Denne retten smaker nydelig som en liten kveldsrett og kan fint også brukes som forrett. Om du vil ha den til middag, kan du bare koke litt ris til, så har du et komplett måltid. Den hjemmelagde te...

Mandelkake med sjokolade- og espressokrem

Denne kaken er rask å lage og smaker veldig godt.   Pisk 4 egg og 200 g sukker til lys og tykk eggedosis. Vend inn 200 g mandelmel og 1 ts bakepulver i eggedosisen. Hell deigen i en rund k...

Lettvint thaiform med kylling

Fres 3 strimlede rødløk lett i smør i en stekepanne. Legg løken, 4 strimlede vårløk, 3 paprika (rød, gul og grønn) i strimler, 1 mango i terninger og 800 g strimlet kyllingfilet...

Deilig karamellsaus til is

Karamellsaus med salt: Smelt 150 g sukker i en sautépanne (stekepanne med høye kanter) på middels varme. Sukkeret skal nå bli til karamell. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet (da vil suk...
Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits