Kylling adobo

Kylling adobo er nasjonalretten på Filippinene. Den smaker nydelig og det er ikke mye jobb å lage den. Denne oppskriften er til beregnet til 4 personer.

4 løk i strimler

4 store kyllingfileter eller 6 små

1 ss nøytral olje (raps el. mais)

1 ss smør

2 dl hvitvinseddik

2 dl soyasaus

6 laurbærblader

1 ss brunt sukker

masse nykvernet pepper

8 fedd finhakket hvitløk

1 finhakket chili

noen korianderblader

Brun løken i smør og olje, til den blir karamellisert. Brun kyllingen i den samme blandingen. Tilsett resten av ingrediensene. Kok opp, legg på et lokk og la det småkoke i 40 minutter.

Dryss over litt koreander ved servering. Serveres med en god salat og nudler eller ris.

Du finner oppskrift på en deilig salat, inspirert av Filippinene her

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg