Kjøttretter

Grillet indrefilet av lama

Jeg har akkurat vært på matmarked i Vestfossen. Det var mye spennende å glede seg over der og jeg fikk tak i indrefilet av lama, som jeg aldri hadde smakt før. Lama kan ligne på en mellomting ...

Kalvegryte

Denne kalvegryten er laget litt anderledes enn vanlige gryteretter og ble til på grunn av at jeg hadde rester fra en helstekt kalvefilet. Den er passe til 4 personer. 800 g helstekt kalvefilet ...

Ytrefilet med kantarell- og sjampinjongsaus

Gni inn ytrefileten med rub, f.eks. Menys BBQ-rub. Dette kan gjerne gjøres dagen i forveien. Fileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette er for at panna ikke skal av...

Lammeskank med rotgrønnsaker i ovnen

Lam er nydelig mat. Denne retten gjør seg selv i ovnen og er perfekt når du ska servere mange. Denne oppskriften er passe til 4 personer. Lammeskanker   4-8 lammeskanker per person avheng...

Kje med bakt potet og estragonsmør

Kje smaker kjemegodt. Jeg kjøper det fra Slakter Eide i Lillesand. De selger varene sine til Meny, så det er mulig du kan få bestilt det i kjøttdisken der. Siden kjeet ligger i en nydelig marina...

Biff med hjemmelaget bearnaise

Biff med bearnaise er en klassiker. Det smaker aller best når du lager sausen selv.   Gni inn oksefileten med rub, f.eks. Menys BBQ-rub. Dette kan gjerne gjøres dagen i forveien. Fil...

Sweet scorpion grillspyd med båtpoteter og aioli

De fleste har vel hørt om chili Claus og hans galskap med å spise sterk chili som underholdning. I kjølvannet av berømmelsen, har han også lansert diverse chiliprodukter, bl.a. krydder.&n...

Grillet kalvefilet med potetsalat, ovnsbakte betestrimler og kryddersmør

Jeg var i utgangspunktet litt skeptisk til å bruke potetsalat til grillet kalvefilet, men det ble kjempegodt. Sammen med kryddersmøret, så savnet vi ikke noe annen saus heller. Sammen med de d...

Parmesanpanert kylling med salsa og grønn saus

Kyllingfilet kan brukes på mange måter. Denne varianten er panert i reven parmesan og serveres med hjemmelaget salsa, en kald urtesaus og båtpoteter.   4 store kyllingfileter...

Kalvefilet med blåskimmelsaus

Kalv er et fantastisk mørt og godt kjøtt. Her har jeg helstekt fileten og laget en deilig blåskimmelsaus til. Denne oppskriften er passe til 4 personer  Sausen: 2 finhakkede løk 2 ss sm...

Deilig gryterett med fløtesaus

Det er deilig med en varmende gryterett når det er litt ruskete vær. Om du får tak i kantareller, kan du gjerne erstatte soppen i oppskriften med det. Denne oppskriften passer til 4 personer. &n...

Helstekt kalvefilet med cognac- og cavasaus og pommes frites

Kalvefilet smaker deilig og med denne nydelige sausen kan du be inn til selskap, eller ha en spesielt romantisk middag. Denne oppskriften passer til 4 personer. Sausen: 1 løk 2 ss smør 3 laur...

Hasselbackkylling

Du har sikkert smakt hasselbackpoteter. Her har jeg lagd kylling litt på samme måte. Du kan bruke ferdig pesto, men om du vil lage din egen, finner du oppskrift her: http://aperitivo.blogg.no/1495...

Langtidsstekt surret oksesteik med nydelig saus.

Jeg langtidssteker ofte kjøtt som ikke er så mørt i utgangspunktet. Da blir selv det seigestekjøttet fantastisk mørt. Her har jeg brukt en surret oksestek, Som jeg har brunet raskt på alle kanter o...

Kalv- og lammegryte

Denne gryteretten er enkel å lage. Den er også praktisk på f.eks. hyttetur, siden alt er i én gryte. Oppskriften passer til 4 personer. Jeg har brukt ytrefilet for at det skal gå raskt. D...

Elgboller med ramsløk

Kjøttdeig av elg kan brukes til mye. Her har jeg laget en variant, som kan smake godt som en smårett til f.eks. koldtbord. Om du kun skal servere dette alene, med f.eks potetmos, er denne porsjonen...

Kyllingruller med deilig fyll

Kyllingfilet smaker godt, og denne varianten blir saftig og god, med sin deilige fyll. Start med å banke kyllingfileten flat mellom to biter plastfolie. Strø på salt, pepper, litt tørket ch...

Deilig søndagskylling med estragon

Jeg er fan av mat hvor alt kan lages sammen i ovnen.Denne retten smaker godt av estragon, som er min favoritturt til kylling. Smør en stor ildfast form. Legg i potetskiver, finhakket hvitlø...

Lammekarre med sennep

Noen ganger er det morsomt å servere lammet på litt utradisjonelle måter. Her har jeg laget en variant med sennep.   Smør 2 lammekarreer inn med en blanding av 2 ss sennep og 2 finmal...

Kje på rotgrønnsaker

Kje smaker helt nydelig og jeg synes det er trist at det ikke er er tilgjengelig, men jeg anbefaler å spørre etter det på nærmeste Menybutikk. Jeg kjøper mitt ferdigmarinerte kje på Meny ved Lilles...

Indrefilet med båtpoteter, rosettkål og sherrysaus

Fileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette er for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet koker istedenfor steker. Krydre med salt og pepper rett før steking...

Andebryst med ferskensaus, rosettkål og søtpotet- og sellerirotpuré

For mange år siden var vi i Bugibba på Malta. På en av restaurantene der, spiste jeg en helt nydelig rett av and med ferskensaus. Jeg forsøkte å få tak i oppskriften på sausen, men den fikk jeg ikk...

Estragonkylling med deilig saus og salat

Estragon og kylling passer perfekt sammen. Denne sausen smaker nydelig til kylling, men kan også brukes til biff. 3 store sjalottløk og 1 fedd hvitløk kuttes fint og stekes gyllent i smør. Tilse...

Karri- og sennepssaus til lam, kylling og svin

Denne sausen ble til en gang vi hadde lyst på lammekarré, men ikke ønsket en helt standard lammerett. Den ble skikkelig god og egner seg også til både svin og kylling. Fres 3 store, finhakkede&n...

Oksefilet med Guropoteter og nydelig fløtsaus

Denne retten er vel noe av det bedre jeg kan servere kjærsten til sønnen min. Jeg starter med potetene, siden de tar litt tid. Skyll og vask 6 bakepoteter og skjær dem over på langs. Legg dem me...

Kylling i ovnen

Denne retten har jeg laget som lørdagskos i sikkert 25 år og den er fortsatt like populær hos oss. Stek 2 strimlede løk i smør. Hell løken over i ildfast form med høye kanter. Stek 1 pk ski...

Saus med masse estragon

Denne sausen er perfekt tilbehør til både kylling og biff. Den er enkel og rask å lage også. 3 store sjalottløk og 1 fedd hvitløk kuttes fint og stekes gyllent i smør. Tilsett 1 ss kyllingfond, ...

Koklemos

Koklemos er en av mine barndoms matretter. Den besto av kjøttdeig, løk og div. grønnsaker. Den har etterhvert blitt til flere forskjellige retter, men felles for alle er de er kjappe å lage, a...

Langtidsstekt lammestek

Når jeg bruker kjøtt som ikke er så mørt fra naturens side, langtidssteker jeg det gjerne på lav temperatur. Det gjør at kjøttet nesten faller fra hverandre og blir helt fantastisk. Denne lammes...

Fylt kyllingfilet

Kyllingfilet er alltid godt, men jeg liker å gjøre litt mer ut av den enn å steke den i panna. Her er en fylt variant, som vi synes smaker deilig.   Legg 6 kyllingfileter mellom 2 lag plas...

Hjemmelaget kjøttpudding - så mye bedre enn den ferdigkjøpte

Du har sikkert smakt den stusselige kjøttpuddingen du får kjøpt ferdig i matbutikken. Prøv heller denne hjemmelagde varianten og du vil oppleve en helt ny verden. 600 g karbonadedeig og 2 ts sal...

Ytrefilet sous vide med pastinakkpurè, cognac- og peppersaus.

Cognac- og peppersaus er en av de beste sausene jeg vet og den er morsom å lage. Knus 20 svarte pepperkorn grovt i en morter. Ha pepperkornene i en tørr stekepanne på middels varme til det begynner...

Begersvingenlam - eller kampen om den grønne gørra.

Denne italienske retten er min absolutte lammefavoritt. Den smaker fantastisk og den grønne gørra får ingen av oss nok av, så derfor har retten fått dette ikke så veldig tiltalende tilnavnet hos os...

Svinefilet i rosépeppersaus

Dette er en velsmakende rett, som er rask å lage. Svinefiléten deles i tommetykke skiver og brunes på begge sider i smør. Tilsett 1 boks fløte, 1 ss (eller mer om du vil) hel...

Deilig kje fra slakter Eide med rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter

Helt siden første gang vi smakte kje, for noen år siden, har det blitt en vinner på matbordet i vår familie og jeg finner stadig på nye varianter av tilbereding og tilbehør. Denne gangen ...

Kalvefilet med kantareller, fløtegratinerte poteter, rødvin- og portvinsaus

Kalvefilet er fantastisk mørt og godt. Her serverer jeg den grillet, med en nydelig rødvin- og portvinsaus. Sausen kan også brukes til andre kjøttslag, for eksempel biff, og til hvit fisk. ...

Lam i tortilla

Dette er en god og lettvint rett, som er grei å lage, om du skal bruke opp resten av lammelåret/steika. Denne oppskriften er til 4 lefser. 500 g kjøtt fra lammelåret, revet i strimler, bl...

Lammecarré med potet- og løkstabler og rotgrønnsaker julienne

Carréen smøres inn med en blanding av olivenolje, søt balsamico, finhakket hvitløk, pepper og rosmarin. Det kan gjerne få hvile noen timer med denne blandingen, før det grilles til det får en lekke...

Braisert oksestek med sopp, sukkererter og potetmos

Dette er en deilig søndagsmiddag, som nesten lager seg selv. Du kan gå en koselig tur i skogen og plukke sopp eller bær så lenge.  Når jeg har steik av f.eks. bog, ...

Andebryst sous vide med portvinssaus

Denne andeoppskriften gir et nydelig resultat. Du starter med å lage en lake. Du koker opp 2,5 dl vann 50 g salt, 100 g sukker, 2 g knuste korianderfrø, 10 g knuste pepperkorn, 1 laurbærblad og 2 f...

Hjemmelagde karbonader med ertestuing

Hjemmelagde karbonader er så godt og så enkelt at det ikke finnes en eneste god grunn til å kjøpe ferdig. Jeg starter med løken og strimler 1 løk per person, som jeg steker i panne med 1 ss smør p...

Kalvefilet med sopp, estragonsaus og sautert mangold

Start med å legge kalvefileten i marinade. Jeg har brukt 1 dl rødvin, 1 dl sherry, 1 ss olivenolje, litt pepper, 1 laurbærblad og 2 kvister fersk timian. Jeg blander alt i en brødpose og legge...

Kalvefilet sous vide

Denne oppskriften gir en helt perfekt, mør og saftig kalvefilet. Skjær av sener og hinner. Krydre med timian, hvitløk og pepper. Legg fileten i en sous videpose og vakumer den. Legges i sous viden...

Estragonkylling på potet- og grønnsakseng

Denne oppskriften er en videreutvikling av en jeg fant i en kokebok fra begynnelsen av 80-tallet. Den skal smake godt av estragon og jeg bruker nesten et helt glass. Smør en langpanne. Legg...

Brennende kjærlighet - et gufs fra 80-tallet

Jeg hadde nesten glemt denne retten fra 80-tallet, men satt og kikket i gamle kokebøker og tenkte det var på tide å trekke den frem fra glemselen. Den er veldig kjekk å lage når du har rester av...

Spareribs med coleslaw

Den ferdigmarinerte spareribsen du får kjøpt er alt for salt etter min smak. I tillegg synes jeg ikke den er mør nok, så jeg har funnet min egen metode for å gjøre den bedre. Jeg legger den...

Deilig reinsdyrbiff med viltsaus, båtpoteter, kantareller og romanesco

Du finner en fantastisk mør reinsdyrbiff, som jeg vil anbefale, i frysedisken. Vi skal servere den med en nydelig viltsaus, selvplukkede kantareller, båtpoteter og romanesco i dag.  &nbs...

Svinefilet med serano og ost

Ofte kan svinefilet bli litt tørt, men når du pakker den inn i skinke og ost, virker den mye saftigere. Jeg tar et matpapir og legger skinken utover med litt overlapp. Så smører jeg på e...

Torden, innekos og kje i ovnen

  I dag ble det den store dagen for innekos. Torden og regn. Ikke engang Barolo eller Leon Amarone av Moltemyr ville være ute. Vi kjøper alltid med oss noen lår av kje fra Slakter Eid...
Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.


Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv

hits