Kinesisk

Kinesisk BBQ-saus

Denne sausen kan brukes på flere måter, både som marinade og om du tilsetter litt maizenna og koker den opp, kan den også brukes som saus. 5 finhakkede hvitløksfedd 1 cm finhakket fersk ingefær...

Kinesisk 5-spice (5-krydder)

Du kan nesten ikke lage kinesisk mat uten 5-spice. Det smaker så godt og spennende. Jeg får tak i det i butikken min, men i de fleste butikker har det ikke kommet enda, så her er oppkriften på å la...

Crispy duck er en kinesisk favoritt hos oss

Crispy duck er en nydelig rett med spennende smaker. Du kan lage lompene selv, eller kjøpe ferdige i frysedisken, hos forretninger som selger kinesiske ingredienser. Vi synes også dette er&nbs...

Innbakt svinefilet med sursøt saus og wokede grønnsaker

Sursøt saus: Bland 2 appelsiner, både finrevet skall og saften med, 2 ss brunt sukker, 2 ss riseddik, 2 ss honning, 4 ss tørr sherry, 6 ss soyasaus og 2 ss tomatpuré. Kokes inn til det h...
Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.


Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv

hits