Italiensk

Mannen i husets spaghetti med kjøttboller i tomatsaus

Spaghetti med kjøttboller i tomatsaus minner om Lady og Landstrykeren. Jeg synes det er kjempegodt og enda bedre når jeg ikke har laget det selv.  1 strimlet løk 1 fedd finhakket hvitløk ...

Hvit pizza med kalvekjøttdeig

Hvit pizza er ikke like vanlig som den med tomatsaus, men smaker veldig godt. Denne er laget med kalvekjøttdeig, men kan like gjerne lages med vanlig kjøttdeig. Start med bunnen. Du finner link ...

50-årsfeiring i Verona

I en gate bak torvet ved Arena, ligger en bitteliten restaurant, som har gjort det bra på Tripadvisor. Den heter Cangrande, har nydelig mat og en veldig hyggelig betjening.  Vi be...

Ut og spise i bakgatene i Verona - spiste noe helt uvanlig

Om du ikke har vært i Verona, kan jeg anbefale det på det varmeste. En lokal dame fortalte oss om denne lille restauranten, gjemt i en bakgate og ikke så synlig for turistene. Vi lette oss frem ...

Pastaputer med pancettasaus

Disse deilige pastaputene, fylt med sopp, får du kjøpt ferdige. Om du ikke får kjøpt pancetta, som er det italienske baconet, kan du bruke smårettbacon. Om du ikke får tak i ferdig revne rødbetemix...

Første pizza i den nye pizzaovnen - kjempespennende og helt fantastisk godt

Vi var ganske spente når vi skulle steke pizza for første gang i den nye pizzaovnen og lagde deig etter alle kunstens regler. Det var litt ekstra spennende, siden vi hadde gjester, men resultatet b...

Pastagrateng

Pastagrateng er en rett som er enkel å lage og som faller i smak hos både liten og stor. Denne oppskriften passer til 4 personer.  500 g karbonadedeig 300 g pastarør eller skruer...

Pasta med gorgonzolasaus

Pasta med gorgonzolasaus smaker så godt. Om du ikke er glad i blåskimmelost, bør du prøve denne likevel. Osten blir som et slags krydder. Denne oppskriften passer til 4 personer.   1 løk ...

Deilig, hjemmelaget pesto

Hjemmelaget pesto smaker så mye bedre enn ferdigkjøpt. Den kan brukes til pasta, laks, kylling, salat eller som pizzatoppeng (etter den er ferdig stekt). Denne oppskriften er passe til 6 personer. ...

Lasagnen til sønnen i huset

Denne lasagnen er nok mer for den viderekomne, med sin nydelige smak av trøffel.  Start med kjøttsausen: Brun 2 finhakkede løk og 1 pk sopp i skiver. Tilsett 600 g karbonadedeig, 4 laurbær...

Pizzasnurrer

Gratulerer med dagen! 17. mai er først og fremst barnas dag. La dem få hjemmelagde pizzasnurrer til lunsj eller middag og de vil bli både lykkelige og mette.  Start med bunnen. Bland 6 dl ...

Kyllingpizza på grillen

Pizza på grillen smaker nesten like fantastisk som pizzaen du får servert i Italia. Om du ikke har kjøpt pizzastein enda - løp og kjøp. Du kommer til å elske den. Denne oppskriften er passe til 4 p...

En helt fantastisk pasta bolognese

Denne bolognesen smaker helt fantastisk. Noe av hemmeligheten er den lange koketiden, som gjør at sausen får en naturlig sødme. Varm 3 ss olivenolje på middels varme i en stor stekepanne med høy...

Lasagnen til mannen i huset

Vi er glade i lasagne hos oss og vi har flere oppskrifter hver, som vi varierer med. Dette er den ene oppskriften til mannen i huset.   Kjøttsaus: 600 g karbonadedeig og 150 g bacon i tern...

Pizza på grillen

Pizza stekt på grillen smaker veldig likt den italienske steinovnspizzaen. Det er slett ikke vanskelig. Du trenger kun en pizzastein, som du får kjøpt i for eksempel jernvareforretninger. Lag ...

Burger med smak av Italia

Om du er glad i burger, kan du prøve deg på denne varianten, som har en smak av Italia. Den kan lages i stekepanna på denne tiden av året, men kan gjerne stekes på grillen en deilig sommerdag. S...

Fylt kyllingbryst med soppstuing

Kyllingfilet kan brukes til mye. Denne retten smaker nydelig og ser ganske imponerende ut, selv om den er enkel å lage. Bank kyllingfiletene flate med en biffbanker. Smør på pesto, legg på hakke...

Bruschetta - deilig smak av Italia

Bruschetta er en italiensk rett med sprøstekt brød, smurt med hvitløk og olivenolje. På brødet legges deilig tomatblanding, olivenolje og balsamico. Det er lett å lage og smaker nydelig.  D...

Lasagne med pancetta - sønnen min sier den er verdens beste lasagne

I følge sønnen min er dette verdens aller beste lasagne. Hemmeligheten er krydderet og at kjøttsausen får koke leeenge. Brun 500 g karbonadedeig og 100 g pancetta i terninger (italiensk bac...

Oksecarpaccio - forrett, lunsjrett eller en lett kveldsrett

Godt nyttår! Jeg starter året med å legge ut den nydelige forretten vår fra i går kveld. Dette er en rett jeg har laget i noen år og smakene harmonerer veldig godt.   Carpaccio kan la...

Pasta med italiensk salami og fløtesaus

Vi er veldig glade i italiensk mat og vin hos oss og vi blir heller aldri lei Italia som ferieland. Pasta smaker alltid godt. Denne varianten er med en italiensk salami, men du kan også b...

Foccacia

Foccacia er et nydelig italiensk brød, som passer til både supper, gryteretter og tapas (eller antipasti som det heter i Italia). Det kan også brukes alene til lunsj, fylt med f.eks. pest...

Pizza

Da jeg var liten, var pizza for de fleste, noe de spiste i Italia. Jeg var i den eneste familien jeg visste om, som hadde pizzalagende foreldre og den eneste pizzaen jeg visste om, var den med toma...

Tapasrestepizza

Vi spiser tapas ganske ofte. Mye av grunnen er at det kan varieres nesten i det uendelige. Det blir alltid en del rester og en fin måte å bruke dem på, er å lage en tapasrestepizza. Oppskrift p...

Pizza quattro formaggi

Pizza Quattro formaggi, eller pizza med fire oster er en av de tradisjonelle italienske pizzavariantene. Jeg spiser den alltid når jeg er i Italia og synes den kan smake helt fantast...

Pasta Carbonara med italiensk salami

Pasta smaker alltid godt. Denne varianten er en personlig vri på carbonara. Visp sammen 2 eggeplommer, 3 dl fløte, 40 g reven parmesan, 1 cm hvitløk fra tube og litt nykvernet pepper i en bolle....

Calzone

Calzone er en italiensk innbakt pizza, som kan fylles med det meste. Jeg lager pizzabunn på vanlig måte. Oppskrift på bunnen finner du her: http://aperitivo.blogg.no/1469531880_pizzakveld_i_lou...

Gnocchi med kjøttsaus

Gnocchi er en italiensk klassiker. Det er pasta, men er laget av poteter i stedet for mel og smaker veldig godt. I det siste har det vært mulig å få tak i god, fersk gnocchi i matbutikken og det er...

Pasta med kylling i fløte og pestosaus med sprøstekt parmaskinke

Pasta kan varieres i det uendelige. Her har jeg laget en saus av 3 dl fløte, 1 egg, hjemmelaget pesto (eller 1 glass ferdiglaget), salt og pepper, som kokes sammen. 4 kyllingfileter i terninger st...

Pizza med biff og bearnaise

Jeg husker første gang jeg hørte om pizza med biff og bearnaise. Jeg trodde det var en spøk, men oppdaget fort at det faktisk var godt. Jeg lager det ofte når jeg har middagsrester av enten kalve- ...

Ossobuco med potetmos

Ossobuco er en deilig italiensk tradisjonsrett med kalveskank. Det er smart å lage litt ekstra, for den smaker enda bedre oppvarmet, neste dag. Jeg serverer den med potetmos. Fres 2 løk og 4 gul...

Vitello tonnato

Dette er en deilig, italiensk rett, som kan brukes til lunsj, forrett eller til et antipastimåltid. Jeg legger retten på et fat, så alle kan velge mengde selv, men den kan også ...

Spagetti vongole

Denne retten er noe av det beste jeg vet og jeg spiser den alltid når vi er i Italia. Oppskriften er til 4 personer. Skyll 1 kg hjerteskjell i kaldt vann og kast de som er ødelagt eller ikke lukk...

Hjemmelaget jukselasagne

Selv om jeg kaller det jukselasagne, smaker den like godt som den originale lasagnen. Jukset består i, at jeg i stedet for å lage to sauser, en kjøttsaus og en hvit saus, lager en saus som innehold...

Pizzakveld i loungen

Vi er så heldige at vi har en overbygd veranda bak huset, mot skogen. Der har vi en hjørnesalong og et boblebad. Denne fredelige oasen har vi mye glede av, både på dagtid, hvis det e...

Pasta med kjøttboller

  Alle har vel sett Lady og landstrykeren mange ganger og i dag skal vi ha yndlingsretten deres, pasta med kjøttboller til lunsj. Jeg lager alltid en stor posjon kjøttboller i tomatsaus. Det ...
Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.


Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv

hits