Gresk

En slags gresk lasagne

Denne lasagnen har jeg tatt helt ut av eget hode, uten inspirasjon fra noe sted, men den smaker skikkelig godt. 2 finhakkede løk 500 g lammekjøttdeig 1 boks hakkede tomater (helst Mutti) 2 gu...

Gresk pizza

Pizza jan være så mangt. Hvorfor ikke prøve denne deilige, greske varianten. Jeg hadde greske kjøttboller i fryseren etter en tidligere middag, der vi ikke spiste opp alt. Du trenger: Pizzabunn...

Greske kjøttboller av lam

Greske kjøttboller er kjempegodt både til pasta og til meze (det greske navnet på tapas). Jeg starter med tomatsausen, siden den bør koke lenge for å bli skikkelig sødmefylt og god. 2 bokser...

Gresk laks

Jeg synes det kan være ganske greit å lage hele middagen i en form i ovnen. Denne greske varianten er smakfull, enkel å lage og er passe til 4 personer. 4 ss olivenolje 800 g laks 1 finha...

Tzatziki med fetaost

Tzatziki smaker veldig godt og er et must til gresk mat. Den smaker godt til nesten all slags grillmat og bakt potet. Denne varianten er med fetaost og er godt som en variasjon.  &nb...

Lammeskank på gresk vis

Lammeskank smaker nydelig, men trenger lang tid i ovnen, slik at den blir mør og fin. Denne greske varianten er en av mine skankefavoritter. Den gjør seg nesten selv, så snart den er i ovnen. &n...

Kylling á la Hellas

Denne retten er enkel å lage. Når du har satt den i ovnen, gjenstår det bare å snu kyllingen en gang og dekke bordet. Start med å helle 1 flaske Mutti, hakkede tomater på flaske i en langpa...

Kje i gresk drakt

Kje er kanskje ikke så lett å få tak i. Jeg pleier å kjøpe mange kjelår på Meny ved Lillesand hver sommer og legge i fryseren, så vi kan ta det opp og kose oss med det gjennom hele v...

Helt gresk, kylling med salat og sitronpoteter

Dette er min favorittrett fra Hellas. Kyllingen blir helt nydelig etter et langt opphold i marinaden. Jeg serverer den med tzatziki i tillegg til potetene og salaten. 800 g kyllingbryst legges i...

Fetaostbiffer med tzatziki

Fetaostbiffer smaker godt med både ovnsbakte poteter som middag, og som lunsj i pitabrød. 2 skiver smuldret loff bløtes i 1 ½ dl vann. Tilsett 500 g karbonadedeig, 1 egg,&nbs...

Moussaka med tzatziki og gresk salat - kosemat fra Hellas

Til moussaka brukes lammekjøttdeig. På Meny maler de det gjerne til deg i ferskvaredisken, men om du ikke får tak i, kan du bruke karbonadedeig.   Stek 600 g kjøttdeig av lam, 3 finhakke...

Lun potetsalat med greske kjøttboller og tzatziki

  Greske kjøttboller: 800 g karbonadedeig 1 løk 2 fedd hvitløk 1 neve frisk basilikum 1 neve frisk koriander 1/2 ts spisskummen 1 kvist frisk mynte 2 kvister frisk oregano 1 ts ...

Solskinn og sommerferiedager hjemme

  Ikke alle er så heldige at de har en hage. Jeg er veldig glad i min og jeg har også fått en liten flekk på ca. 12 kvm. med kjøkkenhage. Der har jeg alltid alle urtene jeg kan...
Siv Ellen

Siv Ellen

50, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.


Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv

hits